KBÜ’de Veri Tabanı Etkin Kullanım Eğitimleri Düzenlendi - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
578867
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
17 Ekim, 2025 13:09 tarihinde yayınlandı
0
0

KBÜ’de Veri Tabanı Etkin Kullanım Eğitimleri Düzenlendi

KBÜ’de gerçekleştirilen eğitimde, elektronik veri tabanlarının etkin kullanımı ve akademik araştırmalarda doğru bilgiye erişim yöntemleri anlatıldı.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından, veri tabanı uzmanlarının katılımıyla “Veri Tabanı Etkin Kullanım Eğitimleri” gerçekleştirildi.

Sezer Güleç Sanat Galerisi’nde düzenlenen programa, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elif Çepni, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Dr. Özcan Büyükgenç, akademik-idari personel ve öğrenciler katıldı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çepni programda yaptığı konuşmasında, dijital kaynaklara erişimin akademik dünyada vazgeçilmez hale geldiğini belirterek, “Ömür boyu öğrenmek zorundayız. Veri tabanlarının etkin kullanımı hem zaman hem de maliyet açısından büyük avantaj sağlıyor.” dedi.

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Dr. Özcan Büyükgenç ise elektronik veri tabanlarının akademik araştırmalardaki önemine dikkat çekerek, “Artık bilgiye ulaşmak bir ayrıcalık değil, bir yetkinlik meselesidir. Doğru anahtar kelimeleri kullanarak doğru veri tabanlarına erişebilen araştırmacılar, sadece kolaylık değil aynı zamanda doğruluk ve derinlik de kazanır.” diye konuştu.

Program kapsamında Kütüphaneci Onur Selçin, KBÜ kütüphanesinin sunduğu hizmetler ve elektronik veri tabanlarının etkin kullanımına ilişkin sunum yaptı. Katılımcılara, akademik araştırmalarda doğru arama teknikleri, makale ve dergi taramaları ile bilimsel kaynakların değerlendirilmesine yönelik bilgiler aktarıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kastamonu universitesinde kanser farkindaligi egitimi mlVVsyub
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Nisan, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu Üniversitesi’nde kanser farkındalığı eğitimi

Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde düzenlenen eğitimde kanserle ilgili önemli bilgiler verildi.

Kastamonu Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Osman Karacan’ın danışmanlığında, 2. sınıf öğrencileri Esra Ceren Mahmutoğlu, Nihal Bostan ve Feyzanur Ekinci tarafından hazırlanan sosyal sorumluluk projesi kapsamında, kanser konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla eğitim düzenlendi. Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü Merkez Toplum Sağlığı Merkezi personellerinden Dr. Melike Nurdan Ünal tarafından verilen eğitimde katılımcılara, kanserin dünyada ve Türkiye’de görülme sıklığı, korunma yöntemleri, erken teşhisin önemi, kendi kendine meme muayenesi ve tarama programları hakkında kapsamlı bilgiler aktarıldı.

Etkinlikte konuşan Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Serdar Kenan Gül dei kanserin önemli bir halk sağlığı sorunu olduğunu vurgulayarak, erken teşhis ve farkındalığın bu mücadelede hayati bir rol oynadığını ifade etti.

Etkinlik sonunda katılımcılara bilgilendirici broşürler katılımcılara dağıtıldı. Program, Dr. Melike Nurdan Ünal’a Prof. Dr. Serdar Kenan Gül tarafından teşekkür belgesi takdim edilmesiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin