Amasya’da sulama kanalında boğulan çocuk defnedildi - Karabük Haber Postası
amasyada sulama kanalinda bogulan cocuk defnedildi z8FXKnYL
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Mayıs, 2025 00:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Amasya’da sulama kanalında boğulan çocuk defnedildi

Amasya’nın Suluova ilçesinde yüzmek için girdiği sulama kanalında akıntıya kapılarak boğulan çocuk son seyahatine uğurlandı.

Yunus Emre İlköğretim Okulu’nda tahsil gören 14 yaşındaki 8. sınıf öğrencisi Hasan Furkan Uysal, öğlenden sonra derse girmeyip Yenidoğan Mahallesi’nde sulama kanalına yüzmeye gitti. Uysal, kanalda akıntıya kapılarak gözden kayboldu. Etraftaki vatandaşların ihbarıyla bölgeye gelen dalgıçlar ile AFAD grupları, çocuğun suya girdiği noktadan itibaren arama çalışması başlattı. Suyun kesilmesinin akabinde çocuğun cansız vücudu, suya girdiği noktanın 800 metre ilerisinde bulundu.

Uysal’ın cenazesi Yenidoğan Camii’nde kılınan cenaze namazının akabinde belediye mezarlığına defnedildi. Cenazeye katılan Amasya Valisi Lider Bakan, acılı baba Ramazan Uysal’a ve yakınlarına başsağlığı diledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
corumda 3 puduhepa kadin kultur festivali basladi 885H54F8
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Mart, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Çorum’da 3. Puduhepa Kadın Kültür Festivali başladı

Çorum’da bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Hitit İmparatorluğu’nun güçlü kadın figürlerinden Puduhepa adına gerçekleştirilen kültür festivali yoğun katılımla başladı. Kortej yürüyüşü ve sahne gösterileriyle devam eden program, katılımcılardan ilgi gördü.

Çorum Belediyesi tarafından organize edilen festival için Hürriyet Meydanı’nda toplanan kadınlar, belediye bandosu eşliğinde Bedesten’e kadar yürüdü. Festivalde sahne alan halk oyunları ekibi, sergilediği gösteriyle izleyicilerden beğeni topladı. Kadınların toplumsal hayattaki yerini anlatan koreografi de katılımcılar tarafından uzun süre alkışlandı. Programda konuşan Vali Yardımcısı Yeliz Mercan, kadınların kültürü geleceğe taşıyan en önemli unsur olduğunu belirterek, bu tür etkinliklerin toplumsal farkındalığa katkı sağladığını ifade etti.

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın ise festivalin daha geniş kapsamlı hale getirildiğini belirterek, “Bu yıl daha neşeli yapıyoruz. Daha fazla etkinlikle yapıyoruz. Allah’ın izni ile kadının gücünü, kadının enerjisini tüm şehre yansıtacağız. Bundan sonra da geleneksel hale gelecek ve devam edecek” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin