blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Ocak, 2025 04:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Amasya’da CHP’li belediyenin işten çıkardığı işçiler, AK Parti kongresinde pankart açtı: “Sözünde dur başkan”

Amasya’da CHP’li Amasya Belediyesi’nin 3 gün evvel işten çıkardığı işçiler, AK Parti Amasya Vilayet Kongresi’nde "Sözünde dur başkan" yazılı pankart açarak, kongreye katılan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile sıkıntılarını paylaştı.
Belediyenin MHP’den CHP’ye geçtiği 31 Mart seçimleri öncesi kimsenin ekmeğiyle oynamayacakları kelamı vermesine karşın bir aileden birden fazla kişinin çalıştığına dair tespitleri üzerine 35 şahısla yollarını ayırma kararı aldıklarını açıklayan Amasya Belediye Başkanı Turgay Sevindi’ye, “CHP belediyesinde personel kıyımı var. Kelamında dur başkan” yazılı pankartlarla reaksiyon gösteren işçiler, AK Parti Amasya 8. Olağan İl Kongresi’nde Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a sorunlarını iletti. Personellerle konuşan Tunç, yine işlerine kavuşmak için başlatılan yasal sürece ait bilgi aldı.
İşine son verilen personellerden Selen Uysal, "3 gün öncesine kadar belediye çalışanıydım. 36 kişinin hepsinin sağ partiden olması tesadüf değil. Konut geçindiren, çocuğu yeni doğanlar var. Bu olaya artık siyasi değil, insanlık ve vicdan olarak bakılmasını istiyorum. Öğleye kadar çalışıp, öğlenden sonra çıkışımızın verilmesi katiyetle insanlık davranışı olduğunu düşünmüyorum. Ekmek paramızı, işimizi geri istiyoruz” dedi.
Mağdur edildiklerini anlatan Ayşe Parıltı Bayrakçı ise, "Bu kış gününde çok mağdur durumda kaldık. Ben 5 yılı aşkın müddettir belediyede çalışıyorum. Biz MHP periyodunda işe girdik. CHP gelince de bizi direk işten attılar. Parmakla seçilmiş üzere bizler işten çıkarıldık. Bizi tazminatla kandırmalarını istemiyoruz" diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Ağustos, 2025 00:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Mehmet Altıparmak: “Çok kötü bir hakem performansı vardı”

Amed Sportif Faliyetler Teknik Yöneticisi Mehmet Altıparmak, Çorum FK maçının akabinde, "Golü atamadığınız vakit rakip ister istemez üzerinize geliyor. Alışılmış bunda hakemin de çok büyük tesiri vardı" dedi.
Trendyol 1. Lig’in birinci haftasında Amed Sportif Faliyetler, deplasmanda Çorum FK’ya 2-0 mağlup oldu. Müsabakanın akabinde düzenlenen basın toplantısında Amed Sportif Faliyetler Teknik Yöneticisi Mehmet Altıparmak açıklamalarda bulundu. Maça istedikleri başladıklarını, lakin gol bulamadıklarını belirten Altıparmak, hakemin performansını beğenmediğini lisana getirdi.
Gol konumlarını değerlendiremediklerini lisana getiren Altıparmak, "Maçın birinci 20 dakikasında hem istediğimiz oyunu oynadık hem istediğimiz gerileri yaptık. Tahminen golü atmış olsaydık bundan çok farklı şeyler de olabilirdi. Dönemin birinci maçı olması, deplasmanda ligde şampiyonluğa oynayan rakibimize karşı aslında istediğimiz şeyleri yaptık. Golü atamadığınız vakit rakip ister istemez üzerinize geliyor. Natürel bunda hakemin de çok büyük tesiri vardı. Bizim ismimize çok berbat hakem performansı vardı. Çorum FK için âlâ oldu, zira bütün kararlarını onların lehine verdi. Lakin bu bir mazeret değil. Girdiğiniz vakit atacaksınız. Çorum FK girdiği durumları kıymetlendirdi. Bizim kırmızı kart gören oyuncumuzun yaptığı durumun birebirini Eze beş sefer yaptı, rakipten birçok kişi yaptı. Fakat ne yazık ki onlara gereken cezai muidiler uygulanmadı. Çok makûs bir hakem performansı vardı. Dönemin birinci maçı mağlup olduk. Üzgünüz, gelen taraftarlarımızı galip olarak göndermek istiyorduk lakin ligin ilk maçı. Lig devam ediyor. Önümüzdeki hafta oynayacağımız Erzurumspor maçına hazırlanacağız. Çorum FK’ya da muvaffakiyetler dilerim" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin