Almanya'da 301 kişiye her ay Covid-19 aşı tazminatı ödeniyor - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
14 Nisan, 2023 12:02 tarihinde yayınlandı
0
0

Almanya’da 301 kişiye her ay Covid-19 aşı tazminatı ödeniyor

Almanya’da Covid-19 aşılarının yol açtığı ağır yan etkiler nedeniyle mahkemeye başvuran 301 kişiye her ay ömür boyu tazminat ödenmesine başlandığı belirtildi.

Almanya’da eyaletlerin bakım kurumları tarafından Covid-19 aşılarının yan etkileri nedeniyle tazminatlar ödenmeye başlandı. Şu ana kadar 301 tazminat başvurusunun onaylandığı ülkede başvuruları kabul edilen kişilere her ay ömür boyu 164-854 euro arasında ödeme yapılacak. Yetkili birimlerce gerekli görüldüğü taktirde bu kişilerin tedavi masrafları da devlet tarafından karşılanabilecek.

Aşının bilinen zararları

Almanya’da aşı ve ilaçlara onay veren yetkili kurum Paul Ehrlich Enstitüsü’nün (PEI) aşılama komplikasyonları listesinde bulunan belirtilere göre Covid-19 aşıları kalp rahatsızlıkları, kan pıhtılaşması, yüz felci, Guillain-Barre sendromu adı verilen kas rahatsızlığı, işitme bozukluğu ve kulak çınlaması gibi rahatsızlıklara yol açıyor. PEI raporuna göre 2022 Haziran ayına kadar 323 bin 684 şüpheli yan etki ve aşılama komplikasyonu vakası bildirildi. Aynı döneme kadar olan verilerin incelendiği raporda, can kaybı ve aşılar arasında bağlantı tespit edilen 120 vaka olduğu belirtildi.

Aşı mağduru 185 kişi dava açtı

Covid-19 aşılarının yol açtığı ağır yan etkiler nedeniyle mağdur olduklarını iddia eden 185 kişi aşı üreticilerine karşı mahkemelere başvurdu. Davaların ilkinin 28 Nisan’da Frankfurt Bölge Mahkemesi’nde görülmesi bekleniyor.

Biontech’ten açıklama

Konuyla ilgili aşı üreticisi Biontech tarafından yapılan açıklamada, Biontech aşısının incelenen vakalardaki sağlık sorunlarıyla ilgili bir bağlantısı bulunmadığının kanıtlandığı belirtilerek, “Bir aşı üreticisi olarak sorumluluğumuzu çok ciddiye alıyoruz” ifadeleri kullanıldı. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
zonguldakta asayis ve guvenlik toplantisi gerceklestirildi bEGjP6xO
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Nisan, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Zonguldak’ta asayiş ve güvenlik toplantısı gerçekleştirildi

Zonguldak’ta Vali Osman Hacıbektaşoğlu başkanlığında, İl Jandarma Komutanı Alb. Barış Cücen ve İl Emniyet Müdürü Sinan Ergen’in katılımıyla “Haftalık Asayiş ve Güvenlik Toplantısı” yapıldı.

Toplantıda, il genelinde yürütülen suçla mücadele operasyonları ele alındı. Güvenlik güçlerinin sahadaki çalışmaları ve operasyonel faaliyetleri değerlendirildi.

Vatandaşların huzur ve güvenliğini artırmaya yönelik planlamaların da masaya yatırıldığı toplantıda, alınacak önlemler ve koordinasyon çalışmaları üzerinde duruldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin