Reklam
Reklam
X23 1
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
12 Mart, 2025 10:49 tarihinde yayınlandı
0

Akay: “Köstebek Yuvasına Dönmüş Yollar Karabük’ün Kaderi Değil”

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)  Genel Kurulu’nda konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)  Karabük Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Cevdet Akay, Yenice başta olmak üzere Karabük genelindeki bozuk köy yollarını gündeme taşıdı.

Karabük yol ağının yüzde 70’inin stabilize yol olduğunun altını çizerek, Karabük’ün ulaşım konusunda gerekli yatırımları alamadığını TBMM Genel Kurul gündemine taşıyan CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, yolların köstebek yuvası gibi delik deşik olmasından dolayı tehlikeli bir hal aldığını vurgulayarak, atıl ve bakımsız bırakılan yolların yenilenmesi çağrısında bulundu.

KARABÜK YOL AĞININ YÜZDE 70’İ STABİLİZE YOL

Akay, Karabük’ün ulaşım konusunda gerekli yatırımları alamadığı belirterek, Karabük’ün 358 kilometrelik yol ağının 268,3 kilometresinin stabilize yol olduğunu söyledi.

Karabük yol ağının yüzde 70’inin stabilize yol olduğunu vurgulayan Akay, “Karabük ilimiz ulaşım konusunda da ne yazık ki gerekli yatırımları alamamaktadır. Karabük’ümüzün yol ağının yüzde 70’i stabilize yoldur. Karabük’ün 358 kilometrelik yol ağının 114,7 kilometresi asfalt kaplama; 268,3 kilometresi ise mıcır ve zift karışımıyla yapılan silindirle sıkıştırılan yol.” dedi.

PARÇALANMIŞ ASFALTLA TAMİR EDİLEN YAMALI YOLLAR AKP İKTİDARININ AYIBI

Parçalanmış asfaltla tamir edilen yamalı yolların iktidarın bir ayıbı olduğunu söyleyen Akay, “Yenice ilçemiz başta olmak üzere, il genelindeki birçok köy yolumuz köstebek yuvası gibi delik deşik olmuş ve çok tehlikeli bir hâl almıştır. Hemşehrilerimiz buldukları parçalanmış asfaltlarla yollara yama yapmaktadırlar.” ifadelerini kullandı.

BU YOLLAR KARABÜK’ÜN KADERİ DEĞİL

CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, yamalı ve bozuk yolların Yenice ilçesi başta olmak üzere Karabük’ün kaderi olmadığını ifade ederek, atıl ve bakımsız bırakılan yolların yenilenmesi için Karayolları Genel Müdürlüğü ile ilgililere çağrıda bulundu. Akay, “Karayolları Genel Müdürlüğü başta olmak üzere, konu hakkında tüm ilgililere sesleniyorum: Bu yollar Yenice’nin ve Karabük’ün kaderi değil. Atıl ve bakımsız bıraktığınız bu yolları bir an önce yenileyin.” şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
bolu gecisinde trafik durma noktasina geldi FE5eUldh
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Mayıs, 2026 16:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Bolu geçişinde trafik durma noktasına geldi

TEM Otoyolu ve D-100 kara yolunun Bolu geçişinde Kurban Bayramı’nın 4’üncü gününde öğle saatlerinde trafik durma noktasına geldi.

Pazar günü sona erecek olan 9 günlük bayram tatilinin 8’nci, bayramın ise 4’üncü gününde dönüş için yola koyulan sürücüler, Bolu geçişinde yoğunluğunu sürdürüyor. Özellikle TEM Otoyolu ve D-100 kara yolunun Bolu geçişinde İstanbul istikametine doğru araç trafiği öğle saatlerinde yer yer durma noktasına geldi. Tatilcilerin dönüş yolunda kullandığı güzergahlardan olan Köroğlu Rampaları mevkisinde kilometrelerce araç kuyruğu oluştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin