Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Bakan Eroğlu Dokuz Tesisin Açılışı ve Temelini Attı

Bartın Yayın: 10.07.2014 07:58
Yazar:

BARTIN Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bartın’da 131 milyon TL tutarında 6 tesisin temelini, 3 tesisin de açılışını yaptı. Bartın’daki ziyaretlerinin ardından Kozcağız’a geçen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, tören alanında kendisini bekleyen Kozcağız halkıyla tek tek tokalaşarak sohbet etti. Kozcağız Kent Meydanı’nda düzenlenen törene, Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan, Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, DSİ Genel Müdürü Akif Özkaldı, kamu kurumlarının amirleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Bakan Eroğlu, açılış ve temel atma töreninde yaptığı konuşmada, “Yakın bir gelecekte dünyadaki en önemli sektör gıda güvenliği ve gıda arzı sektörü olacaktır. Su ve gıda dünyada 30 yıl sonra altından daha değerli hale gelecektir. Bu yüzden biz, Türkiye’yi dünyanın gıda üretim ve ihracat üssü haline getirmek istiyoruz. Bu topraklar en az 500 milyon kişiyi besleyecek kapasitededir. Yeter ki, biz sulamaları yapalım, barajlarımızı, göletlerimizi yapalım. Bu maksatla gerçekten çok muhteşem bir seferberlik başlattık. Bin günde bin gölet ve sulama yapmak için karar aldık. Hep beraber yemin ettik. Bu sene sonunda bitiyor. Onun da binbir tane, bir tanesi de KKTC’de olmak üzere binbir gölet ve sulamasını tamamlayarak, dünya rekoru kıracağız.” Dünyanın sayılı barajlarını yaptıklarını anlatan Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Artvin’de Deriner Barajı’nı biz yaptık. Dünyanın sayılı barajı. Onun yanında Yusufeli Barajı inşa ediliyor. Hatta ondan daha yüksekte baraj yapılamayacak. Yaklaşık binden fazla dereyi ıslah ettik. Çünkü görüyorsunuz Türkiye’nin topoğraf yapısı engebelidir. Dolayısıyla burada taşkınlar oluyor. Bunları önlemek için mutlaka dereleri ıslah etmemiz lazımdır.” Protokolün konuşmalarının ardından Bakan Eroğlu, 50 ceviz fidanı ve odun dışı orman ürünlerine ait faydalanma haklarının kuralarını çekerek, hak sahiplerine sertifikalarını takdim etti. Bakan Eroğlu ve protokol üyeleri, daha sonra 9 tesisin açılış ve temel atma töreni için butona bastı.Bakan Eroğlu, tesisleri yapacak müteahhit firma yetkililerinden bitiş tarihinde bitmediği taktirde okul yapacaklarına dair söz aldı. Bakan Eroğlu, daha sonra Kozcağız Belediyesi tarafından Belediye Meydanı’nda düzenlenen iftar programına katıldı.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsun’a alınacak 10 yeni tramvayın ihalesi 7 Mayıs’ta

Ekonomi Yayın: 06.05.2024 08:24
İhlas Haber Ajansı
Samsun’a alınacak 10 yeni tramvayın ihalesi 7 Mayıs’ta

Samsun raylı sistem hattına alınacak 10 yeni tramvayın ihalesi 7 Mayıs Salı günü yapılacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından 2023 yılı Ekim ayında, Samsun’da kullanılmak üzere 10 adet tramvay alınacağı açıklanmıştı. 40-42 metre uzunluğundaki 10 adet tramvayın temin edilmesi için yapılacak ihalenin tarihi belli oldu. İhalenin 7 Mayıs Salı günü yapılacağı öğrenildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü ihale komisyonu, “Samsun Raylı Sistem Hatları 10 Adet Tramvay Aracı Temini ve İşletmeye Alma İşi” başlıklı ihale için 7 Mayıs Salı günü Ankara’da toplanacak. Burada saat 10.30’da yapılacak ihale ‘açık ihale usulü’ şeklinde gerçekleştirilecek ve e-teklifler de alınacak. İhaleyi kazanacak yüklenici firma tramvayları 22 ay içerisinde teslim edecek. Alınacak 10 tramvayla birlikte Samsun’daki tramvay sayısı 39’a yükselecek.

Yeni tramvaylar ile yoğunluğun azaltılması hedefleniyor.

Cumhurbaşkanı 17 Ekim’de onaylamıştı

Samsun raylı sistem hattı günde yaklaşık 90 bin kişiye ulaşım hizmeti veriyor. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde tramvaylarda yoğunluk yaşanıyor. Yolcu talebini karşılamak için Samsun Büyükşehir Belediyesinin girişimleri sonucu Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından geçen yıl 10 yeni tramvay alımı kararı verilmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla 17 Ekim 2023’te Resmi Gazete’de yayımlanan kararla birlikte Ulaştırma Bakanlığı tarafından Samsun’a 1 milyar liralık yatırımla 10 yeni tramvay alınacağı duyurulmuştu.