Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Tokatlı Kanyonu Doğa Turizmine Kazandırılıyor

Gündem Yayın: 27.05.2014 14:46
Yazar:

İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Uzun, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı İzleme Komisyonu Üyeleri, Yatırım ve İnşaat Müdürü Ramazan Aydın, Kontrol Mühendisleri ve Müteahhit firma yetkilisi ile birlikte Tokatlı Kanyonuna giderek incelemelerde bulundular

İl Özel İdaresince hazırlanan “Tokatlı Kanyonunun Doğa Turizmi Altyapısını Güçlendirme Projesi” Batı Karadeniz Kalkınma Ajansına 2013 Yılı Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programına teklif edilmiş ve BAKKA tarafından kabul edilmesi sonucunda ihalesi yapılarak 21.05.2013 tarihinde sözleşmesi imzalanıp işe başlanmıştı.

Proje kapsamında yer alan faaliyetler 22.05.2014 tarihi itibariyle tamamlanmış olup, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun ve proje ekibi, Zonguldak İlinden gelen BAKKA Nihai İzleme Komisyonuna yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler vermiş, BAKKA Nihai İzleme Komisyonu da yapılan tüm çalışmaların projesine uygun olarak tamamlanmasından duydukları memnuniyeti belirtmek suretiyle projenin zamanında bitirilmiş olmasında emeği geçen tüm çalışanlara teşekkür ederek izleme programını sona erdirmişlerdir.

Genel Sekreter Mehmet Uzun yapılan inceleme ile ilgili olarak “Tokatlı Kanyonunun Doğa Turizmi Altyapısının Güçlendirme Projesi (Turizme kazandırdığımız cam terasa ilave olarak görselliği daha da güçlendirmek için şelale projesi ve yürüyüş yolları olarak) İl Özel İdaremizce 2013 yılında Batı Karadeniz Kalkınma Ajansına teklif edilmiş ve Ajans tarafından kabul edilmiştir. Bu tür projelerin zamanında ve teklif edilen projeye uygun bir şekilde yapılması gerekmektedir. Çalışmalarımızı süresi içinde tamamladık ve Komisyon üyeleri de yapılan işin uygunluğunu denetlemek üzere buraya geldi. Yapılan inceleme sonunda komisyon projenin uygun olarak tamamlanmış olduğunu belirterek emeği geçenlere teşekkür etti. Yapılan bu çalışmalar neticesinde Karabük İlimize turizm alanında hizmet etmek üzere yeni bir alan daha kazandırmış olduk” dedi

 

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

UNESCO ve Cittaslow kenti Safranbolu’da hafta sonu hareketliliği

Manşet Yayın: 04.05.2024 15:01
UNESCO ve Cittaslow kenti Safranbolu’da hafta sonu hareketliliği

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde ve Cittaslow kategorisinde yer alan Karabük’ün Safranbolu ilçesinde hafta sonu hareketliliği devam ediyor.
Tarihi, han, hamam ve konakları ile ünlü Safranbolu’da yaşanan hafta sonu hareketliliği sürüyor.
Genellikle üç katlı, 6-8 odalı, ihtiyaçlara uygun tasarlanmış, estetik biçimde şekillendirilmiş tarihi konaklarıyla ünlü Safranbolu, yerli ve yabancı turistlerden büyük ilgi görüyor.
Tarihi çarşının Arnavut kaldırımlı sokaklarında dolaşıp, müze ve konakları gezen tatilciler, Hıdırlık Tepesi’nden şehir manzarasını seyretme imkanı yakalıyor.