Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) tarafından düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı, geniş iştirakle kapılarını açtı.Fuarda öğrenciler, danışman öğretmenlerinin rehberliğinde yürüttükleri projeleri iştirakçilere anlatarak bilimsel süreci paylaşma fırsatı buldu.
Öğrencilerin bilimsel düşünme marifetlerini geliştirmeyi amaçlayan fuarın açılışına Çaycuma Kaymakamı Adem Kaya, İlçe Ulusal Eğitim Müdürü Ayhan Alagöz, şube müdürleri Muhammed Atlı ve Veli Ceng, okul ve kurum müdürleri, öğretmenler, öğrenciler katıldı.
Fuarda, Fen Bilimleri Öğretmeni Ali Demir’in yürütücülüğünde 5 danışman öğretmen ve 40 öğrenci misyon aldı. Araştırma, inceleme ve tasarım cinslerinde hazırlanan projeler; bilimsel yaklaşım, toplumsal yarar kriterleri doğrultusunda şekillendirildi. Toplam 19 proje, 6 farklı bilimsel alan ve 12 tematik başlık altında ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.
Ziyaretçiler, öğrencilerin özgün fikirlerinden ve projelerin niteliğinden duydukları memnuniyeti lisana getirdi. Çaycuma Kaymakamı Adem Kaya, fuar sırasında yaptığı açıklamada, gençlerin bilimsel çalışmalara olan ilgisinin memnuniyet verici olduğunu belirterek, “Bu tıp etkinlikler, geleceğin bilim insanlarının yetişmesine katkı sunuyor. Emeği geçen tüm öğrenci ve öğretmenleri tebrik ediyorum” dedi.


Çaycuma BİLSEM’de TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı göz doldurdu
İnebolu’da çiftçilere 124 bin adet sebze fidesi dağıtıldı
Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde çiftçilere 124 bin 880 adet sebze fidesi dağıtıldı.
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi” çerçevesinde İnebolu ilçesinde çiftçilere 70 bin 350 adet domates, 45 bin 570 adet biber, 8 bin 960 adet salatalık olmak üzere toplam 124 bin 880 adet fide dağıtıldı.
İnebolu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yerleşkesinde düzenlenen fide dağıtım törenine İnebolu Kaymakamı Necdet Uçar, İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Kılıç ile çiftçiler katıldı.
Törende konuşan Kaymakam Uçar, 2026 yılı itibarıyla ilçede bin 473 çiftçinin Çiftçi Kayıt Sistemine dahil olduğunu ve fındık üretimi, örtü altı sebzecilik, arıcılık ve hayvancılık alanlarında ilçenin güçlü bir üretim kapasitesine sahip olduğunu vurguladı. Devletin tüm kurumlarının üreticilere verdiği desteklerin artarak sürdüğünü belirten Uçar, 2025 yılında çiftçilere 16,5 milyon TL destekleme ödemesi yapıldığını ve farklı projeler kapsamında binlerce fide ve sera desteği sağlandığını kaydetti.

