Anne ve kızı Lunapark’ta şoku yaşadılar - Karabük Haber Postası
anne ve kizi lunaparkta soku yasadilar Dni7zZnX
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Mayıs, 2025 12:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Anne ve kızı Lunapark’ta şoku yaşadılar

Trabzon’un Ortahisar ilçesinde kurulu bulunan Lunapark içerisindeki çarpışan otomobillere binen anne ile kızı büyük bir şok yaşadı. Çarpışan otomobilin elektrik tellerine irtibat noktasından kopan demir modülü az kalsın faciaya neden oluyordu. O anlar cep telefonuna an be an yansıdı.

Yeni mahalle fuar alanındaki Lunapark’a kızı ile birlikte gezmeye giden Bahanur Altunkaya, kızının çarpışan otolara binmek istemesi üzerine jeton satın alarak çarpışan otoya bindi. Çarpışan otomobile kızıyla birlikte binerken bir anda üst kısmından kopan demir kesimi kızının yüzünü sıyırarak çarpışan otomobilde önlerine düştü. Yaşadığı o anları anlatan Bahanur Altunkaya, hala olayın şokunu yaşadıklarını belirtti. Olayla ilgili şikayette bulunduklarını lakin yalnızca ikazla geçiştirildiğini kaydeden anne Altunkaya “Lunaparkla ilgili çok haberler duyuyoruz. İnsan kendi başına gelmeden tahminen o denli değildir tahminen farklı bir şeydir diye düşünebiliyor. Ben kendi yaşadığımı biliyorum. Beş dakika öncesinde çocuğumu trene bindirmiştim trende tek kızım vardı. Tekerlekler raylara çarptıkça sürtünmeyle kıvılcım atıyor, döndükçe kıvılcım atıyor. Bunlar olağan mi söylediğimde olağan olduğunu söylediler. Ben de kendilerine treni durdurmalarını çocuğumu indireceğimi söyledim. Onlarda tamam deyip durdular. Daha çocuğum çarpışan otomobillere binelim dedi. Orada bir araca bindik. Kızım çok küçük 5,5 yaşında. Kolumun altına almıştım sakince gidiyorduk. Bir anda gürültülü bir ses, ne olduğunu anlamadım. Arabayı durdurmaya çalışıyorum otomobil durmuyor. Bari dedim köşeye çarpayım da otomobil bizatihi dursun (Bu ses neydi, başımıza ne düştü) diye. Aslında o sırada misyonlu de fark etmiş koşa koşa araçları durdurmaya gitmiş. Sonra durdum demir modülünü gördüm, o anlık bir şok yaşadım. Direkt telefonu aldım fotoğrafını çekmek için. Misyonlu koşarak geldi demir kesimini elimden almaya çalıştı. Ben de kendisine ’Bu çocuğumun başının önünden düştü’ deyince vazifeli bana ’Bu senin yanılgın. Ben sizi izliyordum daima döndürüyorsun bunu bu türlü döndürürsen düşer tabi’ diye söyledi. Ben de kendisine ’Çarpışan otomobildeyiz bunun hedefi ne? zati Herkes bunu sürer birbirine çarpar bunun cümbüşü burada’ dedim. Kaldı ki ben hiç birini yapmıyorum bu görüntülerde da görülüyor. Kızım çok küçük yanımda olduğu için aslında çok sakince gidiyorum onu eğlendirmek hedefiyle. Daha sonra görüntüyü izlediğimde fark ediyorum ki benlik hiçbir şey yok. Önümüzdeki aracın bize çarptıktan sonra ilişkiyi sağlayan kısmı tellere takılıyor sallanarak çocuğumun yüzünün önünden düşüyor. Biraz daha kalıplı çocuk olsaydı kaçma alanı hiç yoktu. Çok küçük çocuk olduğu için irkilmeyle kendini koruyabildi. Biraz daha kalıplı çocuk olsaydı hiç bahtı yoktu, milimle sıyırdı” dedi.

Olayla ilgili şikayette bulunduklarını lakin lunaparkın yalnızca uyarıldığını söz eden anne Alutnkaya, “Şikâyette bulundum, belediyeyi aradım, durumu anlattım. ’Şikâyet oluşturduk’ dediler. Daha sonra iletiyle geri dönüş aldım ilgili kuruluşlara ihtarlarda, ikazlarda bulunulmuş. Benim çocuğumun başına gelse yüzü başı dağılsa yalnızca ikazla geçiştirebilecek miydiniz?” diye konuştu.

Annesi ile o anları yaşayan Ela Altunkaya da çok korktuğunu belirterek “Çok korktum bir daha çarpışan otoya binmem” biçiminde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
boluda park halindeki araclara carpip takla atti surucu alkolmetreye ufleyemedi 57yVvIhR
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Mayıs, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Bolu’da park halindeki araçlara çarpıp takla attı: Sürücü alkolmetreye üfleyemedi

Bolu’da park halindeki iki araca çarptıktan sonra takla atan otomobilin sürücüsü, polis ekiplerinin dakikalar süren çabasına rağmen alkolmetreye üfleyemedi. Kazadan yara almadan kurtulan sürücü, kan testi yapılmak üzere hastaneye götürüldü.

Olay, gece saatlerinde Bahçelievler Mahallesi Alemdar Sokak üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Konak Sokak’tan Alemdar Sokak istikametine dönüş yapmak isteyen F.D. idaresindeki 14 FB 828 plakalı otomobil, yol kenarında park halinde bulunan 14 ABL 306 plakalı otomobile çarptı. Çarpmanın şiddetiyle savrulan 14 ABL 306 plakalı araç da önünde park halindeki 14 AS 206 plakalı otomobile çarparak durabildi. Meydana gelen zincirleme kazada, 14 FB 828 plakalı otomobil çarpışmanın etkisiyle takla atarak ters döndü. Kazayı gören çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle ters dönen araçtan çıkarılan sürücü F.D., kontrol amacıyla sağlık ekiplerine teslim edildi.

Kaza anı kamerada

Kazayı şans eseri yara almadan atlatan sürücü F.D.’ye polis ekipleri tarafından alkol testi yapılmak istendi. Ancak sürücü, polis ekiplerinin dakikalar süren tüm yönlendirmelerine ve uğraşlarına rağmen alkolmetre cihazına üflemekte başarılı olamadı. O anlar ve polis ekiplerinin çabası saniye saniye kameralara yansıdı.Alkolmetre cihazına üfleyemeyen F.D., alkol oranının belirlenmesi amacıyla kan testi yapılmak üzere polis nezaretinde hastaneye götürüldü. Kazaya karışan araçların çekici yardımıyla yoldan kaldırılmasının ardından, olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin