Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Kastamonu’da Çok Kullanılan İsimler Açıklandı

Kastamonu Yayın: 23.11.2015 08:50
Yazar:
Kastamonu’da Çok Kullanılan İsimler Açıklandı

KASTAMONU’da Nüfus İstatistikleri Daire Başkanlığı 81 ilde ailelerin çocuklarına verdiği ilk 5 isimi açıkladı. Kastamonu’da kızlarda Fatma, Ayşe, Hatice, Şerife ve Emine; Erkeklerde ise Mehmet, Mustafa, Ahmet, Hasan ve Hüseyin isimlerinin verildiği açıklandı. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, Nüfus İstatistikleri Daire Başkanlığı, 81 ilde ailelerin çocuklarına verdiği ilk 5 isimi açıkladı. İstatistiklere göre en çok kullanılan kadın isimleri arasında Fatma, Ayşe, Zeynep, Hatice ve Emine, erkeklerde ise Mehmet, Mustafa, Ahmet, Ali ve Hasan yer aldı. İstatistikî verilere göre Çankırı, Karabük, Bartın ve Sinap’ta da Kastamonu’da olduğu gibi ailelerin
kız çocuklarına verdiği ilk dört isim Fatma, Ayşe, Hatice, Şerife olurken, erkekler de ise Bartın ise Kastamonu erkek çocuklarına verilen isimlerde Mehmet ismi birinci, Mustafa ismi ikinci, Ahmet ismi üçüncü, Hasan ismi dördüncü ve Hüseyin ismi beşinci oldu.
Çankırı ve Çorum’un erkeklerde ilk 5 isim arasında Ali ve İsmail ismi
yer alırken, Kastamonu’da bu isimlerin ilk 5 isim arasında giremediği ifade edildi.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

İş dünyasından Başkan Çetinkaya’ya ziyaret

Manşet Yayın: 03.05.2024 14:45
İhlas Haber Ajansı
İş dünyasından Başkan Çetinkaya’ya ziyaret

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Karabük Şube Başkanı Cengiz Ünal ve yönetimi, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’yi ziyaret ederek hayırlı dileklerinde bulundu.

Ziyarette MÜSİAD Şube Başkanı Cengiz Ünal ve yönetiminin yanı sıra Kadın Kolları Şube Başkanı Kübra Ekmekci ve yönetimi, Genç MÜSİAD Karabük Başkanı Yunus Emre Akın da hazır bulundu.
Başkan Ünal 2024 yerel seçimleri sonucunda Karabük Belediye Başkanlığı’na seçilen Özkan Çetinkaya’ya hayırlı olsun temennisinde bulunarak çalışmalarında başarılar dileyerek, iş dünyası olarak her türlü desteğe hazır oldukları ifade ettiler.
Ziyarette ayrıca, ekonomik faaliyetler, iş dünyası ve MÜSİAD’ın Karabük çalışmaları hakkında istişarede bulunan Ünal ve yönetimi daha sonra Çeyinkaya’ya plaket takdiminde bulundu.

AW195940 03 jpg AW195940 01 jpg