Reklam
Reklam
baskan sandikcidan muhalefete rant elestirisi BCT8HrsY
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Mayıs, 2025 04:30 tarihinde yayınlandı
0

Başkan Sandıkçı’dan muhalefete ’rant’ eleştirisi

Samsun’un Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, heyelan faciasıyla ilgili muhalefetin açıklamalarına karşılık vererek, “Sessiz kalmamız, söylenecek kelamımız olmadığı manasına gelmiyor. Muhalefet daha evvel ’rant’ dediği hususa artık ’gerekli’ diyor. Bu cins olaylardan siyasi rant sağlanmasını hakikat bulmuyorum” dedi.

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs Ayı 1. Birleşimi, Meclis Başkanvekili Nihat Soğuk başkanlığında gerçekleştirildi. Mecliste, konsey ve temsilci seçimini içeren 2 husus ile 19 Mayıs Yarı Maratonu Türkiye Şampiyonası’nda dereceye giren atletlere ödül verilmesi bahisleri dışında kalan 47 husus kurullara havale edildi. Toplantıda kelam alan Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, CHP kümesinin doğal afetler nedeniyle oluşan ziyanlarla ilgili tenkitlerine cevap verdi.

“Muhalefet evvel ‘rant’ dedi, artık ‘gerekli’ diyor”

Başkan Sandıkçı, mümkün felaketlerin önlenmesine yönelik çalışmalara daha evvel muhalefet tarafından “rant” savıyla karşı çıkıldığını, bugün ise tedbir alınmadığı istikametinde tenkitlerde bulunulduğunu tabir etti. Sandıkçı, “Ordu-Samsun karayolunda meydana gelen faciada 2’si çocuk 3 vatandaşımız hayatını kaybetti. Bu ve gibisi olayların tekrar etmemesi için çalışıyoruz. Fakat mecliste muhalefet, daha evvel ’rant’ dediği Bayraktepe ve Asarağaç projeleriyle ilgili artık 180 derece dönüş yaparak ’gerekli’ demeye başladı. Bu aslında ara kat ettiklerini ve bizlerin o devirde taşı taşın altına koyduğumuzu gösteriyor” diye konuştu.

“Kentsel dönüşüm siyaset üstüdür”

Kentsel dönüşüm çalışmalarında da misal tavırlarla karşılaştıklarını söyleyen Sandıkçı, “Canik Belediyesi olarak bu mevzuda öncüyüz. Fakat muhalefet yeniden karşı duruş sergiliyor. Halbuki bugün zelzeleler yaşanıyor. İnsan hayatı kelam konusu olduğunda biz siyaset üstü davranıyoruz” sözlerini kullandı.

“Yanıltıcı açıklamalarla kamuoyu yönlendiriliyor”

Teknik yeterliliği olmayan meclis üyelerinin kamuoyunu aldatıcı açıklamalar yaptığını belirten Lider Sandıkçı, “86 milyon vatandaşı temsil eden milletvekillerini dahi yanlış bilgilendiriyorlar. Faaliyet ruhsatı ile yapı ruhsatını dahi ayırt edemeyen bu şahıslar, TBMM’de ruhsat göstererek yanlış beyanlarda bulunuyor. Bu durum bizi üzüyor. Bilhassa teknik mevzularda yetersiz olan, basın açıklaması yapma hevesinde olan meclis üyeleri için bir kurs açılmasını öneriyorum. Kamuoyunda bilgi kirliliğini önlemek, hakikat açıklamalar yapılmasını sağlamak ismine bu cins eğitimlerin gerekli olduğunu düşünüyorum” halinde konuştu.

Gerçek dışı beyanlar nedeniyle kamuoyunun yanıltıldığını belirten Sandıkçı, “6 yıldır bu meclisteyim. Kentin gelişimi için birçok düzenleme yapıldı. Fakat kimileri olayları bağlamından koparıp siyasi ranta dönüştürüyor. Bu etik değil. Açıklama yapanları esefle kınıyorum” dedi.

Meclis toplantısı, gündem hususlarının kurullara havale edilmesiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
barude filistinin dunu bugunu ve yarini anlatildi YbJlKGrF
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Mayıs, 2026 00:07 tarihinde yayınlandı
0
0

BARÜ’de Filistin’in dünü, bugünü ve yarını anlatıldı

Bartın Üniversitesinde (BARÜ) Filistin’in geçmişten günümüze tarihi süreci anlatılırken bölgede yaşanan insanlık dramına dikkat çekildi.

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Filistin’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek ve toplumsal farkındalığı artırmak hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor. Bu doğrultuda Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından “Ölümcül ve Ölümsüz Kimliklerin Coğrafyası: Filistin’in Dünü, Bugünü ve Yarını” başlıklı bir program düzenlendi. Filistin meselesinin farklı boyutlarıyla ele alındığı etkinlikte konuşmacı olarak İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümünden Prof. Dr. Hasan Hüseyin Güneş yer aldı.

Rektör Akkaya, boykota devam edilmesinin önemini vurguladı

Programın açılışında konuşan BARÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya, “Bugün burada ölümcül ve ölümsüz kimliklerin coğrafyasını konuşacağız. Aklımıza burada şair Mehmet Akif İnan geliyor. ‘Mescid-i Aksayı gördüm düşümde. Bir çocuk gibiydi ve ağlıyordu.’ Bu dizelerde ifade edilen Mescid-i Aksa’da 2,5 yıldır insanlığa sığmayan bir zulüm yaşatılıyor. Bu noktada bizler ne kadar somut adım atarsak o kadar kıymetlidir. Lütfen, her daim boykota devam edelim. Çocuklar öldü, kadınlar öldü, aileler dağıldı. Yaşanan acılarını unutmayalım, boykotu uygulayalım.” ifadelerini kullandı.

Filistin meselesini toplumsal hafıza, insan onuru, hukuk ve vicdan çerçevesinde değerlendiren Prof. Dr. Hasan Hüseyin Güneş, Filistin’de bir halkın kendi vatanında nasıl görünmez kılınmaya çalışıldığını ve buna rağmen kimliğini, hafızasını ve yaşama iradesini nasıl koruduğunu anlattı.

“Filistin’de kimlik, hafıza ve insanlık mücadelesi yaşanıyor”

Konuşmasında “ölümcül kimlik” ve “ölümsüz kimlik” kavramlarını değerlendiren Prof. Dr. Güneş, “Ölümcül kimlik, bir halkı insan olarak değil; tehdit, güvenlik sorunu ya da ortadan kaldırılması gereken bir engel olarak görmeye dayanıyor. Buna karşılık ölümsüz kimlik ise yıkılan evlere rağmen saklanan anahtarlarda, boşaltılan köylere rağmen yaşatılan hatıralarda, kaybedilen çocukların isimlerinde ve bir halkın sesini dünyaya duyurma kararlılığında varlığını sürdürüyor.” dedi.

Programda Gazze’de yaşanan insani dram detaylarıyla anlatıldı. Bombardımanlar, zorunlu göç, açlık, susuzluk, yıkılan hastaneler, okullar, ibadethaneler ve evlerin yalnızca savaşın bir sonucu olarak görülemeyeceği ifade edildi. Bir okulun yıkılmasının çocukların geleceğini, bir hastanenin vurulmasının yaralıların yaşama hakkını, bir evin yok edilmesinin ise aile hafızasını ve güven duygusunu ortadan kaldırdığı da vurgulandı.

İlgiyle takip edilen program, Filistin meselesinin insanlığın adalet, hukuk ve vicdan sınavı olduğuna dikkat çekilmesi ve bu konuda farkındalığı artırmaya yönelik çalışmaların sürdürülmesi gerektiği mesajıyla sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin