Reklam
Reklam
trabzonspor turkiye kupasi finaline odaklandi aLScSaMv
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Mayıs, 2025 12:30 tarihinde yayınlandı
0

Trabzonspor, Türkiye Kupası finaline odaklandı

Trendyol Harika Lig’de sergilediği performansla bu dönem beklentilerin gerisinde kalan Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası finaline odaklandı. Bordo-mavililer, kupada 17. defa final oynayacak.

Trendyol Muhteşem Lig’in 35. haftasında alanında Galatasaray’a 2-0 mağlup olan Trabzonspor, sarı-kırmızılılar ile bu sefer Ziraat Türkiye Kupası finalinde 14 Mayıs Çarşamba günü Gaziantep Stadyumu’nda karşılaşacak. Karadeniz takımı, rakibini mağlup ederek Ziraat Türkiye Kupası’nı 10. sefer müzesine götürmeyi hedefliyor.

Finale yenilmeden geldi

Bordo-mavililer, Türkiye Kupası’nda final karşılaşmasına gelene kadar olan kısımda rakiplerine yenilmedi. A Grubu’nda birinci maçta alanında Alanyaspor’u 3-0 mağlup ederek kupaya moralli bir başlangıç yapan Trabzonspor, deplasmanda ise İskenderunspor ile 2-2 berabere kaldı. Karadeniz grubu, kümedeki son maçında da meskeninde Çaykur Rizespor’u 5-2 mağlup etti. Kümesi başkan olarak tamamlayan Trabzonspor, çeyrek final karşılaşmasında Bodrum FK’yı 3-2 ve yarı finalde ise Göztepe’yi 2-0 mağlup ederek ismini finale yazdırdı.

Trabzonspor 16 sefer final oynadı, 9 sefer şampiyon oldu

Trabzonspor, geçtiğimiz dönem Ziraat Türkiye Kupası finalinde Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda Beşiktaş’a karşı oynanan maçı son saniye golüyle 3-2 kaybederek, kupayı müzesine götürememişti. Karadeniz grubu, bu dönem ise kupayı almak istiyor. Bordo-mavililer, Ziraat Türkiye Kupası’nda 16 kere final oynarken, 9 defa de kupayı müzesine götürdü. Birinci şampiyonluğunu 1976-1977 döneminde Beşiktaş’a karşı kazanan Trabzonspor, toplamda 2 defa Beşiktaş’ı, 2 kez Gençlerbirliği’ni, 1’er sefer de Galatasaray, Bursaspor, Adana Demirspor, Fenerbahçe ve Alanyaspor’u finalde mağlup etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
ozgur ozel ne bolunmenin ne kavganin pesindeyiz exTV6Njw
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Haziran, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Özgür Özel: “Ne bölünmenin, ne kavganın peşindeyiz”

CHP’li Özgür Özel, “Ayrılık, gayrılık içinde değiliz. Asla ne bölünmenin, ne kavganın peşindeyiz. Bencilliğin, koltuk hevesinin peşinde değil hepimizin özlediği iktidarın peşindeyiz” dedi.

Amasya’da partilileriyle buluşan Özel, kalabalığa seslenerek, “Gerekirse baş vereceğim. Ama boyun eğmeyeceğim. Şunu bilin. Sizin bir kez daha bir seçim akşamında bir kez daha kahrolmanıza, üzülmenize, ağlamanıza izin vermeyeceğim. Bunun için ne gerekiyorsa onu yapacağım. Ne bedel ödenecekse, ne mücadele verilecekse bunların hepsini göze aldım” diye konuştu.

Özel, “Ayrılık, gayrılık içinde değiliz. Asla ne bölünmenin, ne kavganın peşindeyiz. Ama bencilliğin, koltuk hevesinin peşinde değil, hepimizin özlediği iktidarın peşindeyiz. Ekrem başkanda bizimdir. Mansur başkan da bizim” şeklinde konuştu.

Künç köprü yakınlarında çok sayıda partilinin katıldığı buluşmada parti yöneticileri de yer aldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin