Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

H Sınıfı Ehliyet 1 Ocak İtibariyle Kullanılmayacak

Zonguldak Yayın: 02.11.2015 07:25
H Sınıfı Ehliyet 1 Ocak İtibariyle Kullanılmayacak

ZONGULDAK Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin H sınıfı ehliyetin 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren alınmayacağını açıkladı.
Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin H sınıfı ehliyetinin 1 Ocak 2016 tarihin
den itibaren alınmayacağını ifade etti. Başkan Şirin, engellilerin hastaneden alınacak rapora göre ehliyetlerin A ve ya B sınıfı olarak alınacağını belirtti. Şirin yaptığı açıklamada “Engellilerin engel gurubuna göre almış oldukları H sınıfı ehliyetler 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren bir daha alınmayacak. 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren engeliler hastaneden aldıkları sağlık kurulu rapora göre trafik şube müdürlüğüne ve kursa müracaat edip yapılacak olan işlerin ardından A veya B sınıfı olarak ehliyetlerini alacaklar. Kullanacakları araçlardaki engellenin durumuna göre özel tertibatlı ise ehliyetine özel tertibatlı araç kullanabilir yazacak. Otomatik şanzımanlı araç kullanmak yeterli ise ehliyetine otomatik şanzımanlı araç kullanabilir yazacak. H sınıfı ehliyet olan vatandaşlarımız ise alacakları sağlık kurulu raporu ile bulundukları illerdeki trafik şube müdürlüklerine giderek ehliyetlerini A veya B sınıfı olarak alacaklar” dedi.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Jandarma, 185. yıl dönümünü özel video ile kutladı

Gündem Yayın: 15.06.2024 00:52
İhlas Haber Ajansı

Zonguldak’ta İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 185’inci kuruluş yıl dönümünü özel bir video ile kutladı.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Gökgöl Mağarası, Maden Müzesi Yeraltı Deneyim Ocağı, Filyos Antik Kenti, Alemdar gemisi, Kent Ormanı ve 4 bin 120 yaşındaki porsuk ağacının da yer aldığı görüntülerle özel bir klip hazırladı.

Zonguldak türküsü olan Karadır Kaşların isimli türküyü seslendiren jandarma personellerine, öğrenciler de 185. yıl koreografisi ile destek verdi. Yavuz Sondaj Gemisi’nin yer aldığı alanda dalgıçlar da su altında 185. yıl pankartı açtı.

İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Cezmi Yalınkılıç halkın jandarmaya olan güven ve sevgisini korumak, perçinlemek ve daha da güçlendirmek amacıyla kararlılıkla çalıştıklarını kaydetti. Yalınkılıç, adaletli, sevgi ve şefkatle hareket ederek, her zaman milletin yanında yer alacaklarını vurguladı.

Zonguldak Valiliği de sosyal medya hesabından “Güvenliğimiz için canla başla çalışan ve kültürümüzü yaşatan kahramanlarımızın 185. yıl dönümünü coşkuyla kutluyoruz” paylaşımında bulundu.

Paylaş: