Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Eflani’de Samanlık Yangını

Gündem Yayın: 07.05.2014 15:04
Yazar:

Eflani ilçesi Alaçat köyünde 6 samanlık aynı anda yandı. Eflani ilçesine 10 kilometre uzaklıkta bulunan Alaçat köyünde, Faik, İsmail, Osman, Zeki Özdemir ve Şaban ve İbrahim Ulusoy kardeşlere ait samanlıklarda yangın çıktı. Farklı alanlardaki samanlık yangınlarına

Eflani Belediye İtfaiyesi araçları müdahalede bulunurken, müdahalelere   rağmen, ahşap olan samanlıklardan 4 tanesi tamamen, 2 tanesi de kısmen yandı ve kullanılamaz hale geldi.

Yangında can kaybı olmazken maddi kaybın olduğu belirtildi. İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri de olası herhangi bir olaya karşı, sabaha kadar yangın yerinde tedbir amaçlı durdu.

İtfaiye araçlarının ve köylü vatandaşların müdahale ettiği yangında samanlıklarda bulunan ot ve samanların tamamen yandığı, yanmayanlara ise duman kokusu bulaştığı için hayvanların saman ve otları yemeyeceği ifade edildi.

Yangının çıkış sebebi hakkında bir açıklama yapılmadı. Olay yeri inceleme ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. İtfaiye ekipleri tarafından yangın soğutma işlemlerinin devam ettiği bildirildi.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Fahiş fiyat uygulayan ve stokçuluk yapan işletmelere 61 milyon lira ceza

Ekonomi Yayın: 06.05.2024 11:32
Fahiş fiyat uygulayan ve stokçuluk yapan işletmelere 61 milyon lira ceza

Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu fahiş fiyat uygulayan ve stokçuluk yaptığı tespit edilen-işletmelere 61 milyon lira ceza kesti.

Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu’nun 2 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleştirilen toplantısında başta marketlerdeki temel gıda ve ihtiyaç ürünlerindeki fahiş fiyat artışları olmak üzere; otomotiv sektöründeki stokçuluk eylemleri, hazır beton ve çimento sektöründeki fahiş fiyat artışları ve ekmek fiyat tarifelerine aykırı satışlar kurul gündemine alınarak incelendi. Gerçekleştirilen incelemeler neticesinde Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu tarafından fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yaptığı tespit edilen işletmelere toplam 61 milyon 66 bin 431 lira idari para cezası uygulandı. Ticaret Bakanlığının, piyasalarda fiyatlama davranışlarını bozarak tüketicileri olumsuz etkileyen eylemler karşısında gerekli idari tedbirleri uygulamaya devam edeceği öğrenildi.(İHA)