İlk Yüz Naklini yapan Özkan’dan Rektör Uysal’a Ziyaret

Karabük Postası tarafından
05 Mayıs, 2014 14:01 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük Üniversitesi Bilimtey Kulübü Tarafından organize edilen "5. Uluslararası Bilim Günleri" kapsamında konferans vermek üzere Üniversiteye gelen, Türkiye'de yapmış olduğu ilk yüz nakli ile dünyanın konuştuğu profesör, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekanstrüktif ve Estetik Cerrahisi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, eşi Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekanstrüktif ve Estetik Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özlenen Özkan Üniversite Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Öğr. Gör. Oya Çepni Önalan'ın eşliğinde Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal'a nezaket ziyaretinde bulundular. Ziyarette kendilerini üniversitede görmekten büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal; "Sizin gibi tıp alanında ülkemiz adına önemli işler başarmış bir profesörü Üniversitemizde ağırlamaktan büyük bir gurur duyuyoruz. Biz Türkiye'nin 7. Tercih edilen üniversitesiyiz. 322 bin 922 öğrenci bizi tercih etti. Türkiye'de olmayan bölümlere sahip olan Üniversitemizde bugün Türkiye'nin tek Tıp Mühendisliği, Raylı Sistemler Mühendisliği, Ulaştırma Mühendisliği, Aktüerya ve Risk Analizi Bölümleri Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi bünyemizde yer almaktadır. Sizlerin tıp alanında yapmış olduğu başarılar artık tüm dünya tarafından tescil edildi. Hepimizin bildiği gibi sizlerin kullandığı tibbi cihazların büyük bir kısmını ithal etmekteyiz. Sonuçta Türkiye mühendisliğin geliştiği bir ülke bizde tıpı mühendisliğin içine katarak Tıp Mühendisliğini açtık. Çünkü sorunu bilen hangi alanlarda nelerin eksik olduğunu bilen sizlersiniz. Öğrencilerimiz bir tıp doktoru kadar anatomi ve fizyoloji bilecekler. Mühendislerle doktorlarımız ortak bir dil kullanarak birlikte tıbbi cihazların üretimini sağlayacaklar ve böylelikle ülkemizin bu alandaki cari açığının kapanacağına inanmaktayız." diyerek üniversitemiz ve Karabük hakkında kısa bilgiler verdi. Rektör Uysal'a nazik davetlerinden dolayı teşekkür eden Prof. Dr. Ömer Özkan; "Gerçekten yedi yıllık bir üniversite olmanıza rağmen güzel işler başarmışsınız. Özellikle Tıp Mühendisliği Bölümü ile gerçekten bizim alanımıza büyük bir hizmet sağlanmış olacak. Çünkü ameliyatları kolaylaştıracak alternatif cihazlara ihtiyaç duyuyorsunuz. Ama her şeyden önemlisi bir işi severek içten yapmak en önemli şeydir başarı da buna bağlı olarak gelmektedir. Ben öğrencilerimize sürekli bunu söylüyorum." dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Samsunspor, Sivasspor maçı hazırlıklarına devam ediyor

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Mayıs, 2025 04:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

SAMSUN (İHA) – Trendyol Süper Lig takımlarından Samsunspor, haftalardır koruduğu lig 3.’lüğünü tekrar geri almak için Sivasspor maçı hazırlıklarına devam ediyor.
Süper Lig’de 24 haftadır birinci 3 sırada yer alan Samsunspor, BAY geçtiği bu hafta sonunda üçüncülüğü Beşiktaş’a kaybetti. Avrupa kupalarına katılma manasında avantaj sağlayacak lig üçüncülüğünü geri kazanmak için çalışmalarını sürdüren Samsunspor, kümede kalma çabası veren Sivasspor ile kendi alanında karşılaşacak. Alman Teknik Yönetici Thomas Reis idaresinde Nuri Asan Tesisleri’nde müsabakaya hazırlanan Samsun Temsilcisi, günün idmanını ısınma, patlayıcı kuvvet, dar alanda istikametsiz oyun ve amaçlı oyun ile tamamladı.
58 puanlı Beşiktaş’ın 1 puan gerisinde bulunan Samsunspor, Sivasspor ile ligin 36. hafta karşılaşmasında 18 Mayıs Pazar günü saat 19.00’da 19 Mayıs Stadyumu’nda karşı karşıya gelecek. Çaba Samsunspor için Avrupa’ya iştirak manasında kıymet taşırken, Sivasspor için de kümede kalma manasında hayati değer taşıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.