Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Uçuruma düşen otomobilden sağ çıktılar, 200 metrelik uçurumda kurtarılmayı beklediler

Gündem 02.10.2024 12:07
İhlas Haber Ajansı
A+ A-
Uçuruma düşen otomobilden sağ çıktılar, 200 metrelik uçurumda kurtarılmayı beklediler

Gümüşhane’de sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybettiği otomobil 50 metrelik uçuruma yuvarlandı. 4 kişinin bulunduğu araçtan kendi imkânlarıyla çıkan 2 genç ise yardım istemek için indikleri yaklaşık 200 metrelik uçurumun kenarında mahsur kalarak saatlerce kurtarılmayı bekledi.

Kaza, sabah 05.30 sıralarında Gümüşhane Süleymaniye Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Süleymaniye Mahallesi’nden şehir merkezine hareket halindeki 29 AJ 399 plakalı otomobil, sürücüsü Eren Gök’ün yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi nedeniyle 50 metrelik uçuruma yuvarlandı. Kazada ters dönen otomobil içerisindeki sürücü ve Ebru Altınkaya yaralanırken, araçtan kendi imkânlarıyla çıkan ve yardım istemek için uçurumdan aşağıya inen Arif Bulut ve Narin Salva havanın karanlık olması nedeniyle yollarını kaybetti. Aracın düştüğü yerden yaklaşık 200 metre aşağı inen ve uçurumun kenarında mahsur kalan 2 gencin yardım çığlıklarını duyan mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda 112 acil sağlık, polis, AFAD, itfaiye ve UMKE ekibi sevk edildi.

Saatlerce kurtarılmayı beklediler

Araçta sıkışan sürücü Eren Gök ve Ebru Altınkaya ekiplerin çalışmasıyla bulundukları yerden çıkarıldı. 200 metrelik uçurumda mahsur kalan diğer 2 yaralıyı kurtarmak için ise çalışma başlatıldı. Zorlu arazi şartları nedeniyle güçlükle ilerleyen çalışmalar neticesinde yaralılara ulaşan ekipler, ilk müdahalenin yapılması ve güvenlik önlemlerinin alınmasının ardından yaralıları yaklaşık 1 saat süren çalışmayla bulundukları uçurumdan çıkarmayı başardı.

Kazada yaralanan sürücü Eren Gök, Ebru Altınkaya, Arif Bulut ve Narin Salva olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından Gümüşhane Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alınırken hayati tehlikelerinin olmadığı öğrenildi.

“Bizi kurtarın, ne olur yardım edin diye bağırıyorlardı”

Yaralıların yardım çığlıklarını duyarak ihbarda bulunduklarını söyleyen Süleymaniye Mahallesi muhtarı Orhan Eryılmaz, “Olay sabah 05.30 – 06.00 saatleri arasında meydana geldi. Sesleri duyan vatandaşlar beni aradılar ben de buraya geldiğimde ekipler kurtarma çalışmalarına başlamıştı. 2 tanesi hastaneye gitti en son uçurumun kenarında bekleyen 2 kişi de kurtarıldı. Sesleri Güzeller Mahallesi’nden ve bizim mahallemizden duyanlar oldu kurtarın bizi, ne olur yardım edin diye bağırıyorlardı” dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Modern tekniklerle toplanan Niksar cevizinde kalite zirveye taşındı

Ekonomi 02.10.2024 12:15
İhlas Haber Ajansı
A+ A-
Modern tekniklerle toplanan Niksar cevizinde kalite zirveye taşındı

Tokat’ın coğrafi işaretli Niksar cevizinin hasadı başladı. Modern tekniklerle hasadı yapılan cevizin rekoltesinde bu yıl yüzde 30 artış bekleniyor.

Tokat’ın Niksar ilçesinde yetişen coğrafi işaretli Niksar cevizinin hasadı başladı. Beyaz altın olarak anılan bu ceviz, ilçede önemli bir geçim kaynağı haline geldi. Yıllık yaklaşık 2 bin ton ceviz üretimiyle bu değerli ürün hem iç piyasada hem de dış pazarda dikkat çekiyor. Bölgedeki ceviz üreticilerinden Halis Yılmaz, bu yılın verimli geçtiğini ve rekoltenin geçen yıla oranla yüzde 15-30 arttığını belirtti.

Modern tekniklerle kalite arttı

Modern teknikler ve makinelerle ceviz hasadını gerçekleştirerek işçilik maliyetlerini düşürdüklerini söyleyen Yılmaz, bu sayede cevizde kaliteyi artırdıklarını ifade etti. Hasat sürecinin verimli geçtiğini ve Niksar cevizinin dünya markası haline gelmesi için çalıştıklarını belirten Yılmaz, ceviz fiyatlarının bu yıl 150 TL civarında olmasını beklediklerini söyledi.

Türkiye’ye ceviz fidanı satışı

Niksar cevizinin coğrafi patentini aldıklarını ve ilçenin ceviz pazarında daha büyük söz sahibi olmayı hedeflediklerini vurgulayan Yılmaz, ürün kalitesinin artmasıyla cevizlerinin daha fazla talep gördüğünü ifade etti. Ayrıca, Niksar’da ceviz fidanı üretiminin de yapıldığını ve Türkiye’nin dört bir yanına satış yaptıklarını belirtti.

Nöbetçi Eczaneler

Gülşen Eczanesi
Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331

Şifa Eczanesi
Şifa Eczanesi
Adres

Merkez Mahallesi İnönü Caddesi Sen Is Hanı No:1 Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-3500

Yeni Eczane
Yeni Eczane
Adres

Beşbinevler Mahallesi, Şahin Tepesi Betim 1 İş Merkezi No:10/C

Telefon

(370) 433-3444

Birsen Eczanesi
Birsen Eczanesi
Adres

Sırınevler Mahallesi Mehmet Akif Caddesi Pınar Apartmanı No:1 Karabük

Telefon

(370) 424-3375

Melis Eczanesi
Melis Eczanesi
Adres

Barış Mahallesi, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bostanbükü Bulvarı Boğaziçi Konutları E Blok No:14E/1 Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-3388

Betül Eczanesi
Betül Eczanesi
Adres

Merkez Mahallesi, İnönü Caddesi, No:7/A Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-3737