Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Mayıs, 2024 04:48 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Torpille bomba düzeneği kuran genç adliyeye sevk edildi

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, eski kız arkadaşının sevgilisinin aracına torpil ile bomba düzeneği kurduğu iddiasıyla gözaltına alınan Serdar E., emniyetteki işlemlerinin ardından Karadeniz Ereğli Adliyesi’ne sevk edildi.
İlçede yaşayan Batuhan Y.’nin babası, oğluna ait park halindeki aracı yağ kaçırdığı için Kışla Sanayi Sitesi’ne götürmüş, burada yapılan incelemede aracın altına torpil ile bomba düzeneği kurulduğu tespit edilmişti. Düzeneği kurduğu gerekçesiyle gözaltına alınan Serdar E.’nin emniyetteki işlemleri tamamlandı.
Eski kız arkadaşının sevgilisinin aracına bomba düzeneği kuran ve mühendislik mezunu olduğu öğrenilen Serdar E., ifadesinin alınmasının ardından Karadeniz Ereğli Adliyesi’ne sevk edildi.

“Patlasaydı dükkan bile havaya uçabilirdi”
Sahibinin yağ kaçağı şikayetiyle getirdiği aracın altına baktığında bomba düzeneğini fark ettiğini anlatan usta Ercan Yılmaz, düzeneğe yağ döküldüğünü söyleyerek şöyle dedi:
“Aracı bana müşterim getirdi. Yağ kaçırıyor şikayetiyle geldi. Aracı kaldırdım, yağ damlaması vardı. O anda üstten bir parça olduğunu tespit ettik. Far beyni zannettik. Tekrar baktığımızda iki torpil şeklinde fünyesi olduğunu, uzaktan kumandalı bomba şeklinde gördük. Parçayı alıp dışarı bıraktık. Arabanın sahibi polis ekiplerine haber verdi. Araç sahibi de şok tepki verdi. Gerekli yerlere bildirdiler. Yanık yağ da dökmüş muhafazanın üzerine. Yağ kaçağı falan yok. Isınmadan dolayı ateşleyeceğini düşünüyoruz. Patlasaydı sonuçta burada benzin boruları geçiyor. Büyük bir sıkıntıdan kurtulduk. Dükkan bile havaya uçabilirdi.”

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Nisan, 2025 16:15 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

“Gönüllülüğün Dijital Hali” Projesi Kapsamında Uluslararası Buluşma

Erasmus+ programı kapsamında, Türk Ulusal Ajansı’nın takviyesiyle hayata geçirilen "Gönüllülüğün Dijital Hali" Projesi, 7-13 Nisan 2025 tarihleri ortasında Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde gerçekleştirildi.
Çaycuma Kaymakamlığı’nın mesken sahipliğinde düzenlenen projeye Macaristan, Kuzey Makedonya, Romanya ve Türkiye’den gençlik başkanları katıldı. Bir hafta süren programda, gönüllülüğün dijital dünyadaki yeri ve tesiri üzerine çeşitli atölye çalışmaları ve eğitimler düzenlendi.
Gençlik başkanları, eğitimlerin yanı sıra Çaycuma’nın tarihi ve turistik bölgelerini ziyaret ederek mahallî kültürü yakından tanıma fırsatı buldu. Proje, kültürel etkileşimi artırırken dijital gönüllülük alanında milletlerarası iş birliklerini de teşvik etti.
Erasmus+ projeleri, gençlerin dijital hünerlerini geliştirmelerine katkı sunarken, kültürler ortası anlayışı güçlendirmeyi ve gönüllülük ruhunu yaygınlaştırmayı amaçlıyor.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.