blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Kasım, 2024 00:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

“7. Uluslararası Türk Dünyası Bilim ve Kültür Şenliği” Samsun’da

“7. Uluslararası Türk Dünyası Bilim ve Kültür Şenliği” 20-22 Kasım tarihleri arasında Samsun’da yapılacak.
Türk Dünyası Çocuk Vakfı’nın geleneksel olarak paydaş kurum ve kuruluşlarla birlikte düzenlediği, önceki yıllarda Eskişehir, Şanlıurfa, Ankara/Altındağ, Taşkent/Özbekistan ve Ankara/Mamak’ta gerçekleştirilmiş olan, özellikle ortaokul seviyesindeki öğrencilerin bilimsel proje üretmesi, yeni fikirler ve icatlar alanında teşvik edilmesi amacıyla uluslararası ölçekte ödüllü yarışma tertip edilerek Türk dünyasından ve yurt içinden farklı illerden gelecek çocukları final sergisinde buluşturmayı ve kaynaştırmayı da hedefleyen Türk Dünyası Bilim ve Kültür Şenliği’nin yedincisi 20-21-22 Kasım 2024’te Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi ve paydaş resmi kurumların katkılarıyla icra edilecek.
Türk dünyasında “Dilde, Fikirde, İş’de Birlik” şiarıyla yürütmeye çalışılan bu etkinliğin final sergisi için yurt içinden bütün illeri ve yurt dışından toplam 20 ülkeyi temsilen 100’ün üzerinde proje jüri tarafından seçilerek üç gün boyunca Samsun’daki okullardan 10 binlerce öğrencinin ziyaretine açılacak. Proje kapsamında temsil edilecek ülkeler Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Azerbaycan, Afganistan, Pakistan, Gürcistan, Macaristan, Makedonya, Kosova, Bosna-Hersek, Romanya, Arnavutluk, KKTC, Irak, Tunus, Mısır ve Gazze/ Filistin. Bu kapsamda misafir ülkelerden gelen 70, yurt içinden de 180 öğrenci ve öğretmen olmak üzere dört gün boyunca 250 kişi Samsun’da ağırlanacak. Şenlik kapsamında, yenilenebilir enerjiler, iklim değişikliği, engellilerin hayatını kolaylaştıracak projeler ve serbest kategori gibi alanlarda yapılan proje yarışmasında dereceye giren öğrencilere toplam 300 bin TL para ödülü ve çeşitli hediyeler verilecek.
Samsun İlkadım Okçuluk Salonu’nda (Batıpark) 20 Kasım saat 10.30 itibarıyla açılış programı yapılacak olan etkinliğe bütün vatandaşlar davet edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Mustafa Akgün tarafından
16 Ağustos, 2025 13:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Normal Doğum Eylem Planı Başarıyla Uygulandı

Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Sağlık Bakanlığı’nın “Doğal Olan Normal Doğum Eylem Planı” kapsamında başlatılan 1. Faz çalışmalarında büyük bir başarıya imza attı.

Hastane, sezaryen oranını %5 düşürme hedefinin çok üzerinde, %12’lik bir başarı sağladı.

Hastane Başhekimi Doç. Dr. Erkan Doğan, hem “Anne Dostu Hastane” hem de “Bebek Dostu Hastane” unvanına sahip hastanede görev yapan uzman doktorlar, ebeler ve sağlık çalışanlarının, sürecin başarısında kritik rol oynadığını söyledi.

Doğan, normal doğum sürecinde gebelere yönelik kurulan gebe okulu, ebe polikliniği, kan alma birimi ve sekreterya hizmetlerinin, gebelerin yakın takibi ve uzmanlara kolay ulaşımı sayesinde sürecin verimli şekilde yürütüldüğünü belirtti. Her gebeye bir ebe planlaması yapılırken, doğum öncesi, doğum ve doğum sonrası süreçlerde sağlık ekibinin özverili çalıştığını vurguladı.

Başhekim Doğan, Normal Doğum Eylem Planı sürecinde rol oynayan tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ederek, hastane yönetimi olarak sürecin takipçisi olmaya devam edeceklerini ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin