Karabük Postası tarafından
11 Temmuz, 2023 11:57 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Zonguldak’ta yayaya çarpan otomobil tarlaya devrildi: 1 ölü, 3 yaralı

ZONGULDAK (İHA) - Zonguldak'ın Devrek ilçesinde bir yayaya çarpan otomobil, tarlaya devrildi. Kazada yaya hayatını kaybederken, araçta bulunan 3 kişi yaralandı. Edinilen bilgiye göre, kaza Devrek ilçesine bağlı Çaydeğirmeni beldesinde meydana geldi. Bir yakınlarının düğününe giden ve sel afeti nedeniyle geri dönen Muhammet K. idaresindeki Nissan marka 34 BEH 770 plakalı otomobil, yolun karşısına geçmeye çalışan Nazide Oruç'a (55) çarparak, 30 metre yükseklikten mısır tarlasına yuvarlandı. Kazada Nazide Oruç, sürücü Muhammet K. ile araçta bulunan Hüseyin K. ve Emine K. yaralandı. Bölgedeki çeşitli hastanelere kaldırılan yaralılardan Nazide Oruç, kaldırıldığı Devrek Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Tedavi altına alınan diğer yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenilirken, karayolunda ulaşım kontrollü sağlandı. Polis ekipleri bölgede güvenlik önlemi aldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Ocak, 2026 16:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Samsun’daki barajların doluluk oranları belli oldu

Samsun’da içme suyu ve tarımsal sulama açısından önem taşıyan barajların doluluk oranları belli oldu. Devlet Su İşleri (DSİ) verilerine göre kent genelindeki 13 barajın 8’inde su seviyesi yüzde 50’nin altında ölçüldü.
Samsun’da kış mevsiminde yağışlar etkili olsa da barajlardaki doluluk oranlarının barajlara göre farklılık gösterdiği görüldü. Verilere göre en yüksek doluluk oranı yüzde 74,1 ile Derbent Barajı’nda ölçülürken, Derbent’i yüzde 72,3 doluluk oranıyla Dereköy Barajı takip etti. Samsun’a içme suyu sağlayan Çakmak Barajı’nda ise doluluk oranı yüzde 64,4 olarak kayıtlara geçti.
Bazı barajlarda ise doluluk oranlarının yüzde 50’nin altında olduğu belirlendi. Derinöz Barajı yüzde 3,9 ile en düşük doluluk oranına sahip baraj olurken, Duruçay Barajı’nda yüzde 17,4, Ladik Gölü’nde ise yüzde 24,3 doluluk oranı ölçüldü.
Samsun’un önemli su kaynakları arasında yer alan Altınkaya Barajı’nda doluluk oranı yüzde 25,3, Hasan Uğurlu Barajı’nda yüzde 33,1, Suat Uğurlu Barajı’nda yüzde 33,5 olarak açıklandı. 19 Mayıs Barajı’nda doluluk oranı yüzde 45,6, Vezirköprü Barajı’nda ise yüzde 27,7 olarak kaydedildi.
Yetkililer, barajlardaki doluluk oranlarının yağış rejimine bağlı olarak değişkenlik gösterebildiğini belirterek, suyun tasarruflu kullanılmasının önemine dikkat çekti.

Bizi sosyal medyadan takip edin