Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü, Kdz. Ereğli ilçesinde gerçekleştirdiği operasyonla uyuşturucuya bir darbe daha vurdu. Yedi kuşkulu, yapılan fiziki takip sonucu yakalanırken, iki farklı adrese düzenlenen eş vakitli baskınlarda yüksek ölçüde uyuşturucu husus ele geçirildi.
Emniyet gruplarının titizlikle yürüttüğü aramalarda 755 gram metamfetamin, 7 adet sentetik ecza, 2 adet hassas terazi ve 51 bin 650 TL nakit para bulundu. Operasyon kapsamında R.Y.Ç., N.Ç., R.E., G.A., U.T., İ.B. ve A.F.Ü. isimli şahıslar yakalandı.
Yürütülen soruşturma çerçevesinde R.E., N.Ç., G.A. ve R.Y.Ç. isimli makamlara sevk edilmek üzere gözaltında tutulurken, başka şahıslarla ilgili süreçler sürüyor. Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü, uyuşturucu husus ticareti ve kullanımına karşı gayretin kesintisiz süreceğini vurguladı. Yapılan açıklamada, halkın huzurunu ve güvenliğini tehdit eden her türlü hata odağına karşı kararlılıkla operasyonların sürdürüleceği tabir edildi.


Zonguldak’ta uyuşturucu operasyonu: 755 gram metamfetamin ele geçirildi
Samsun polisi uyardı: “Hediye kazandınız”, “Borcunuz var” tuzağına dikkat
Samsun Emniyet Müdürlüğü ekipleri dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla çalışma başlattı. Kentin en yoğun bölgesinde sahaya inen ekipler, vatandaşlara bilgilendirici broşürler dağıtarak dikkat edilmesi gereken hususları anlattı.
Dağıtılan broşürlerde; internet üzerinden araç, ev ve arsa alım-satımlarında dikkat edilmesi gereken kurallar, online alışverişte güvenli site kullanımının önemi ve sahte ilanlara karşı uyarılar yer aldı. Ayrıca oto kiralama işlemlerinde sahte internet sitelerine karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.
Ekipler, özellikle sosyal medya ve mesajlaşma uygulamaları üzerinden gönderilen linklere karşı temkinli olunması gerektiğini belirterek, “Hediye kazandınız”, “borcunuz var” gibi ifadelerle para talep eden kişilere kesinlikle itibar edilmemesi gerektiğini ifade etti. Sahte icra takibi mesajlarıyla vatandaşların korkutulmaya çalışıldığına dikkat çekildi.
Broşürlerde ayrıca kendisini polis, asker, savcı veya kamu görevlisi olarak tanıtarak para ya da altın talep eden kişilerin dolandırıcı olduğu belirtilirken, hiçbir kamu görevlisinin vatandaşlardan bu şekilde talepte bulunmayacağı hatırlatıldı.
“Bilinçli Sosyal Medya Kullanımı” başlığı altında ise vatandaşlara; saygılı iletişim kurmaları, şüpheli içeriklere karşı sorgulayıcı yaklaşmaları ve kişisel bilgilerini paylaşmamaları yönünde uyarılar yapıldı.
Yetkililer, dolandırıcılık girişimleriyle karşılaşılması halinde 112 Acil Çağrı Merkezi’nin aranması gerektiğini belirterek, vatandaşların bilinçli hareket etmelerinin bu tür suçların önüne geçilmesinde büyük önem taşıdığını vurguladı.

