Zonguldak’ta, Vali Osman Hacıbektaşoğlu başkanlığında "Haftalık Asayiş ve Güvenlik Toplantısı" düzenlendi.
Toplantıya Vilayet Jandarma Kumandanı Albay Barış Cücen ile Vilayet Emniyet Müdürü Sinan Ergen de iştirak sağladı. Görüşmelerde; kabahatle uğraş operasyonlarının yeni durumu, trafik kontrolleri, terör, uyuşturucu, kaçakçılık ve organize cürümlerle ilgili çalışmalar ele alındı. Toplantıda ayrıyeten siber kabahatlerle uğraş, vatandaşların güvenliğini artıracak tedbirler, orman yangınlarına karşı alınan önlemler ve okul etraflarında güvenlik uygulamaları da masaya yatırıldı.
Vali Hacıbektaşoğlu, kent genelinde huzur ve inancın devamı için kurumlar ortası iş birliğinin kesintisiz formda sürdürüleceğini vurguladı.
Karabük Valisi Mustafa Yavuz, Karabük Postası Gazetesi’nin 70. Yılını Kutladı
Yavuz: "Karabük Postası Karabük'ün Önemli Bir Değeridir"
Karabük Valisi Sayın Mustafa Yavuz, beraberinde İl Emniyet Müdürü Sayın Ahmet Canver ile birlikte Karabük Birlik Medya'yı ziyaret etti. Ziyarette, Birlik Medya Yöneticileri İhsan Ersözlü, İsmail Akça, Okan Küçük, Zeki Akça ve çalışanlar tarafından karşılanan Vali Yavuz'a, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Bilal Yatmaz da eşlik etti.
Ziyaret kapsamında bir konuşma yapan Vali Mustafa Yavuz, Karabük Postası Gazetesi'nin 70. kuruluş yıl dönümünü pasta keserek kutladı. Kesintisiz yayın hayatını sürdüren Karabük Postası'nın kentin bir markası olduğunu vurgulayan Vali Yavuz, gazetenin Karabük'ün tarihine tanıklık eden önemli bir değer olduğunu ifade etti.
Vali Yavuz konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
"Karabük'ün ilçe olması ile Karabük Postası'nın tarihi neredeyse eş zamanlı döneme geliyor. Arkasından il olmasına şahitlik ediyor. Kardemir'in, Karabük'ün hafızasına kazınan olaylara şahitlik ediyor. Aslında ciddi bir tarih yolculuğunda Karabük Postası bunun şahitliğini yapıyor, aynı zamanda şehrin ve kentin hafızasını oluşturuyor. Başta rahmetli büyükleriniz olmak üzere Ersözlü Ailesi'ne, kuruluşundan bugüne emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Arkasından bugün sahip çıkan sizlere, Karabük'ün değerini yaşattığınız için teşekkür ediyorum."
"KARABÜK POSTASI KARABÜK'ÜN BİR DEĞERİDİR"
Şehirlerin birçok değeri vardır. Safranbolu'daki tarihi miras şehrin değeridir. Yenice'nin blok ormanları Karabük'ün bir değeridir. Kardemir, Karabük'ün bir değeridir. Bence Karabük Postası da Karabük'ün bir değeri. Dolayısıyla bizim bu değerlerimize sahip çıkmamız lazım, yaşatmamız lazım. Bu yaşatmadan ve sahip çıkmadan dolayı da teşekkür ediyorum. Aynı zamanda Karabük halkına da teşekkür etmek lazım. Karabüklü hemşerilerimiz, o günden bugüne baktığımız zaman, 12 Ekim 1956 yılından bugüne kadarki yolculukta Karabük Postası'na sahip çıkmış. Bugün 70. yaşımıza giderken açıkçası bu saygıyı görüyoruz. Ben Karabüklü hemşerilerimize de teşekkür ediyorum. Bu gazetenin çıkmasına emek veren herkese teşekkür ediyoruz. İyi ki varsınız.
"GAZETENİN NÜSHALARINDAN TEZLER ÇIKAR "
Vali Yavuz, "Karabük Postası sadece güncel haberleri veren ya da günceli vatandaşa duyuran değil, aynı zamanda bundan sonra da Karabük'le ilgili çalışma yapan birisi için 12 Ekim 1956 yılından bugüne kadar Karabük Postası Gazetesi'nin nüshalarından tezler çıkartır, yüksek lisans tezleri çıkartır, doktora tezleri çıkartır. Şehrin sosyolojisini, kültürünü, ekonomisini, siyasetinin gelişimini burada görmek mümkün. Dolayısıyla gazetelerin bir arşiv olma özelliği de var. Muhtemelen sizler bunları arşivliyorsunuzdur. Bence o arşivi önemli olan muhafaza etmek. 70. yaşını kutluyorum. İnşallah Karabük Postası bundan sonra da yaşamaya devam eder. Daha nice yaşlara diyorum" diye konuştu.
Vali Yavuz, ayrıca Karabük Postası’nın bir “okul” işlevi gördüğünü belirterek, buradan basın dünyasına pek çok Karabüklü gazetecinin yetiştiğini söyledi. Ziyaretin sonunda Birlik Medya Yöneticileri, Vali Mustafa Yavuz ve İl Emniyet Müdürü Ahmet Canver’e gösterdikleri ilgi ve nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ettiler.