Zonguldak’ta genç madenci trafik kazasında hayatını kaybetti - Karabük Haber Postası
zonguldakta genc madenci trafik kazasinda hayatini kaybetti 23Nl31rM
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Ekim, 2025 16:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Zonguldak’ta genç madenci trafik kazasında hayatını kaybetti

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde meydana gelen trafik kazasında genç madenci hayatını kaybetti.

Edinilen bilgilere nazaran, ilçeye bağlı Karakoç köyünde ikamet edn ve Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Üzülmez Müessesinde çalışan 26 yaşındaki Orhan Yıldızöz, dün gece Zonguldak-Bartın Karayolu Karakoç Köyü mevkiinde motosikletiyle kaza yaptı. Kazada ağır yaralanan Yıldızöz, olay yerine çağrılan sıhhat takımları tarafından hastaneye kaldırıldı. Fakat yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Karakoç Köyü nüfusuna kayıtlı olan genç madencinin, geçen yıl TTK’da işbaşı yaptığı öğrenildi. Orhan Yıldızöz’ün cenazesi, öğlen namazını müteakip Karakoç köyü Merkez Mahallesi’nde kılınacak cenaze namazının akabinde toprağa verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
xa 2
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
22 Nisan, 2026 10:45 tarihinde yayınlandı
0
0

AK Parti’den Serkan Cıva’ya Eşek Benzetmesine tepki

AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt, Eskipazar Belediye Başkanı Serkan Cıva’ya yönelik bir yerel internet haber sitesinde kullanılan ifadeler ve görsellerle ilgili yazılı bir basın açıklaması yaptı. Salt, söz konusu içeriğin eleştiri sınırlarını aştığını ve kamu vicdanını yaraladığını ifade etti.

Başkan Salt açıklamasında, seçilmiş bir belediye başkanına yönelik yapılan çirkin benzetmenin yalnızca bir kişiyi hedef almadığını, aynı zamanda Eskipazar halkına da saygısızlık anlamı taşıdığını belirtti. Bu tür bir dil ve üslubun kabul edilemez olduğunu vurgulayan Salt, kullanılan ifadelerin toplumsal değerleri zedelediğini dile getirdi.

İletişim çağında sosyal medyanın etkisinin giderek arttığını kaydeden Salt, siyaset başta olmak üzere birçok alanda bireylerin doğrudan kitlelerle iletişim kurabildiğine dikkat çekti. Bu durumun eleştirilebileceğini ancak hakaret, küçümseme ve itibarsızlaştırma yoluyla yapılmasının doğru olmadığını söyledi.

“Basın özgürlüğü; hakaret etme, itibarsızlaştırma ve toplumu rencide etme özgürlüğü değildir” diyen Salt, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bugün yerel bir internet haber sitesinde, Eskipazar Belediye Başkanımız Sayın Serkan Cıva’ya yönelik kullanılan ifadeler ve tercih edilen görseller; eleştiri sınırlarını aşan ve kamu vicdanını yaralayan bir yaklaşım olmuştur. Seçilmiş bir belediye başkanına yönelik yapılan çirkin benzetme yalnızca bir kişiyi hedef almakla kalmamakta; aynı zamanda Eskipazar’ımıza ve kıymetli hemşehrilerimize karşı da büyük bir saygısızlık anlamı taşımaktadır. Bu dili ve üslubu kesinlikle kabul etmiyoruz.”

Salt, Serkan Cıva’nın göreve geldiği günden bu yana hayata geçirdiği projeler ve çözüm odaklı hizmet anlayışıyla ilçeye değer kattığını ifade ederek, vatandaşlarla kurduğu samimi iletişim ve sahadaki aktif duruşunun kendisine duyulan güvenin göstergesi olduğunu belirtti.

AK Parti Karabük Teşkilatı olarak söz konusu yaklaşımı kınadıklarını belirten Salt, açıklamasını “Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadeleriyle tamamladı.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin