Zonguldak’ta FETÖ soruşturmasında 180 kişi tutuklandı - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
18 Ağustos, 2016 06:59 tarihinde yayınlandı
0
0

Zonguldak’ta FETÖ soruşturmasında 180 kişi tutuklandı

ZONGULDAK OHAL Bürosu tarafından yapılan açıklamada FETÖ/PDY örgütünün Zonguldak ve çevre illerdeki emniyet yapılanmasının tamamen çökertildiği ifade edildi. Soruşturma kapsamında 180 kişinin tutuklandığı açıklandı. Zonguldak Valiliği Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Valilik OHAL Bürosu’nun FETÖ/PDY’ye yönelik açıklamasını yayınladı. Açıklamaya göre Zonguldak’ta 37 adli personel, 16 askeri personel ve 50’si emniyet personeli olmak üzere toplamda 180 kişinin tutuklandığı kaydedildi. Bölge imamının da yakalandığı ve tüm örgütsel yapının deşifre edildiği ifadelerinin yer aldığı açıklamada şöyle denildi: “15.07.2016 akşamı ülkemizdeki anayasal düzeni cebir ve şiddet kullanarak ortadan kaldırmaya yönelik hain darbe teşebbüsünün ardından, ilimizde kolluk kuvvetlerimizce yürütülen çalışmalar bir önceki basın açıklamasında kamuoyuna duyurulmuştu. Devam eden süreçte bugüne kadar; 37 Adli personel, 16 askeri personel, 50 si Emniyet personeli olmak üzere toplam 180 kişi tutuklanmıştır. Yine ilimizde yürütülen çalışmalar sonucunda; FETÖ/ PDY örgütünün İlimiz ve çevre illerdeki emniyet yapılanması tamamen çökertilmiş, Emniyet İl İmamı, Çevre İl Emniyet İmamları, (Polis Memuru, Komiser Sınıfı, Emniyet Müdürleri Sorumlu İmamları dâhil) ile Bölge İmamı da yakalanmış, tüm örgütsel yapı deşifre edilmiştir. Bu kapsamda; 17 emniyet müdürü (15’i tutuklu), 3 emniyet amiri (tutuklu), 22 komiser sınıfı (14’ü tutuklu), 21 polis memuru (18’i tutuklu) olmak üzere 63 emniyet hizmetleri personeli hakkında adli işlem başlatılmıştır.” “Yurt dışına çıkartılma hazırlığı içerisinde olan 200 bin dolar ele geçirildi” Ayrıca yapılan açıklamada Kdz. Ereğli ilçesinde yurt dışına çıkartılma hazırlığı içerisinde olan 200 bin Amerikan dolarının ele geçirildiğinin yer aldığı belirtildi. OHAL Bürosu’nda yapılan açıklama, “Emniyet içerisindeki FETÖ/PDY yapılanmasına yönelik yürütülen operasyon kapsamında önemli bilgilere ulaşılmış olup, detaylı açıklama daha sonra yapılacaktır. Ayrıca; Kdz. Ereğli İlçemizde yürütülen çalışmalar sonucunda ise örgüt faillerinin yanı sıra himmet adı altında toplanan ve yurt dışına çıkartılma hazırlığı içerisinde olan FETÖ / PDY örgütüne ait bir kasa içerisinde; 200.000 Amerikan Doları, 60 Adet çeşitli evsafta altın bilezik, Bol miktarda ziynet eşyası ele geçirilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kpyeni 16
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
27 Nisan, 2026 10:42 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te kamu yatırımları hız kesmeden devam ediyor

Karabük İl Özel İdaresi tarafından yürütülen “Eflani İlçesi Hükümet Konağı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü Binası Yapım İşi” projesinde çalışmalar aralıksız sürüyor. İlçenin kamu hizmet kapasitesini artırması hedeflenen proje, bölge için önemli yatırımlar arasında yer alıyor.

Toplam 2.052 metrekare inşaat alanına sahip olan projede, yapı oturum alanı ise 491 metrekare olarak planlandı. İhalenin ve kontrollük hizmetlerinin Karabük İl Özel İdaresi tarafından yürütüldüğü projede, teknik ekipler sahadaki çalışmaları yakından takip ediyor.

Projede gelinen son duruma göre, betonarme imalatları tamamlanırken, çatı ve duvar imalatlarının ise devam ettiği bildirildi. Çalışmaların planlanan takvim doğrultusunda ilerlediği ifade edilirken, yetkililer projenin tamamlanmasıyla birlikte Eflani’de kamu hizmetlerinin daha modern ve etkin bir şekilde sunulacağını belirtti.

Karabük İl Özel İdaresi yetkilileri, projede emeği geçen tüm personele teşekkür ederek, yatırımın en kısa sürede tamamlanması için çalışmaların kararlılıkla sürdürüldüğünü vurguladı.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin