Zonguldak’ta eğitim yöneticileri ikinci dönem için toplandı - Karabük Haber Postası
zonguldakta egitim yoneticileri ikinci donem icin toplandi Gki2cBE2
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Ocak, 2026 16:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Zonguldak’ta eğitim yöneticileri ikinci dönem için toplandı

Zonguldak İl Millî Eğitim Müdürlüğü, 2025-2026 Eğitim Öğretim Yılı 2. Dönem başı hazırlıklarını değerlendirmek üzere İlçe Millî Eğitim Müdürleri toplantısını gerçekleştirdi.

Zonguldak Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu’nda (ASO) düzenlenen toplantı, İl Millî Eğitim Müdürü Uygar Keskin başkanlığında yapıldı. Toplantıya İl Millî Eğitim Müdür Yardımcıları, şube müdürleri ve ilçe millî eğitim müdürleri katılım sağladı.

Toplantı kapsamında, eğitim öğretim yılının ilk dönemine ait genel bir değerlendirme yapılırken, ikinci dönemde yürütülecek hazırlık çalışmaları ve planlamalar detaylandırıldı. Bakanlıkça yayımlanan “2025-2026 Eğitim ve Öğretim Yılına İlişkin İş ve İşlemler” konulu genelge doğrultusunda yapılması gereken çalışmalar gözden geçirildi.

Geniş bir gündem maddesiyle toplanan heyet; LGS ve YKS hazırlık süreçlerini, destekleme ve yetiştirme kurslarını (DYK), öğrenci devamsızlığının önlenmesine yönelik tedbirleri ve rehberlik hizmetlerini görüştü. Ayrıca mesleki eğitim çalışmaları, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler ile devam eden yerel ve ulusal projeler hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.

Toplantının diğer önemli başlıklarını ise iş sağlığı ve güvenliği uygulamaları, yeni eğitim yatırımları ile okullarda devam eden büyük ve küçük onarım çalışmaları oluşturdu. Norm fazlası öğretmenlerin görevlendirme ve atama süreçlerinin de değerlendirildiği toplantı, planlanan çalışmaların eş güdüm içerisinde yürütülmesi kararıyla sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
emekli ogretmen evinde olu bulundu yyNXHOv6
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Nisan, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Emekli öğretmen evinde ölü bulundu

Kastamonu’nun Daday ilçesinde kendisinden haber alınamayan emekli öğretmen, yalnız yaşadığı evinde ölü bulundu.

Olay, Daday ilçesi Çölmekçiler köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, yalnız yaşayan emekli müzik öğretmeni Ali Özcan’dan (69) haber alamayan komşuları, şüphe üzerine durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine köye jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Eve giren ekipler, 69 yaşındaki Ali Özcan’ı hareketsiz halde buldu. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrollerde, Özcan’ın hayatını kaybettiği belirlendi.

Cenazesi morga kaldırılan Özcan’ın kalp krizi sebebiyle hayatını kaybettiği değerlendiriliyor. Özcan’ın kesin ölüm sebebinin ise otopsi incelemesi neticesinde kesinleşeceği öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin