blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Aralık, 2024 20:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Zonguldak’ta düzensiz göç denetimlerinde 43 yabancı tespit edildi

Zonguldak’ta, sistemsiz göçle gayret kapsamında Vilayet Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Göç İdaresi Müdürlüğü gruplarının iş birliğiyle taşınabilir göç noktası aracıyla kontroller yapıldı.
Zonguldak Valiliği’nden yapılan açıklamada 18-22 Aralık 2024 tarihleri ortasında gerçekleştirilen kontrollerde, 358 kişi sorgulanırken, 43 yabancı şahıs tespit edildi. Tespit edilen yabancılar ortasında, 3 kişinin Türkiye’de yasal kalış hakkının bulunmadığı belirlendi. Bu şahıslara yönelik gerekli süreçler yapıldığı bildirildi.
Açıklamada, sistemsiz göçle gayrette çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceği vurgulandı. Kontrollerin, sistemli göç siyasetlerinin uygulanmasına katkı sağlaması ve sistemsiz göçün önlenmesine yönelik çalışmaların devam edeceği belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Ekim, 2025 12:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

“Takının Armonisi” sergisi Kastamonu’da sanatseverlerle buluştu

Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Metin Coşkun tarafından hazırlanan "Takının Armonisi" isimli stant büyük beğeni topladı.
Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Metin Coşkun tarafından hazırlanan "Takının Armonisi" isimli stant, sanatseverlerle buluştu. Sanatkarın ikinci standı olan aktiflik, Kastamonu’da düzenlenen birinci mücevher temalı ferdî stant olma özelliğini taşıyor. 15 özgün yapıttan oluşan stantta, çağdaş takı dizaynıyla klasik el sanatlarının birleşiminden doğan eserler, Anadolu kültürünün estetik mirasını günümüze taşıyor.
Eserlerinde form, renk ve materyal ahengine odaklanan Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Metin Coşkun, "armoniyi" sanatla bütünleştirerek izleyiciye estetik bir tecrübe sunmayı amaçlıyor.
Sergi, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kastamonu Vilayet Kültür ve Turizm Müdürlüğü himayesinde ve "2025 Aile Yılı Etkinlikleri" kapsamında gerçekleştirildi. Aktiflik, sanatın aile kavramıyla kurduğu duygusal bağı görünür kılarken, bölgesel kültürel kıymetlerin sanat yoluyla yine yorumlanmasına da katkı sağlıyor.
Dr. Öğretim Üyesi Metin Coşkun, stantla ilgili açıklamasında, "Takı, yalnızca bir süs eşyası değil; birebir vakitte duygusal, estetik ve kültürel bir anlatım lisanıdır. Bu stantta klâsik kuyumculuk tekniklerini çağdaş yorumlarla birleştirerek bu lisanı tekrar keşfetmeye çalıştım." sözlerini kullandı.
Sergi, 19 Ekim Pazar gününe kadar ziyaret edilebilecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin