Reklam
Reklam
zonguldakta deniz suyu kalitesi takip altinda egEP4AaS
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Temmuz, 2025 20:45 tarihinde yayınlandı
0

Zonguldak’ta deniz suyu kalitesi takip altında

Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sıhhati Hizmetleri Başkanlığına bağlı Etraf Sıhhati ünitesinde vazifeli sıhhat çalışanları tarafından vilayet genelinde halkın ağır olarak kullandığı yüzme alanlarında deniz suyu numuneleri aldı.

Halk Sıhhati Hizmetleri Başkanlığı Etraf Sıhhati takımlarının almış olduğu su numuneleri ile ilgili olarak bir açıklama yapan Zonguldak Vilayet Sıhhat Müdür Vekili Dr. Bilal Cin yapmış olduğu açıklamada şöyle dedi:

“Tatile çıkmak isteyen vatandaşlarımız yuzme.saglik.gov.tr adresinden buradaki tüm plajlarla ilgili bilgilere ulaşabilir. Bu siteden, plajın kum ya da çakıl olup olmadığı, pozisyonu, derinliği, kıyı uzunluğu, engelli erişimi, otopark durumu, kamp alanı olup olmadığı üzere birçok bilgiye ulaşılabiliyor. Tıpkı vakitte harika, düzgün orta ve makus sınıflandırması içerisinde alınmış olan numunelerin birebir sonuçlarını tüm şeffaflığıyla yıllara nazaran görülebiliyor. ”

En yakın sıhhat kuruluşu, hangi sıhhat kuruluşuna yakın bilgisinin de yer aldığını söz eden Dr. Bilal Cin, “Karadeniz Bölgesi için belirlenmiş olan yüzme dönemi 15 Haziran-15 Eylül tarihleri ortasında Vilayet Sıhhat Müdürlüğümüzce belirlenen takvim doğrultusunda her 15 (on beş) günde bir olmak üzere kıyı şeridinde 23 adet yüzme suyu noktasından numune alma çalışmaları Vilayet Sıhhat Müdürlüğümüzce yapılmaktadır. Yapılan tahliller sonucunda, deniz suyunun kalite standartlarına uygun olup olmadığı belirlenmektedir. Her numune ayrıntılı bir formda kıymetlendirerek sonuçlar yuzme.saglik.gov.tr adresinde yayınlanmaktadır.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
Mustafa Erten son yolculuguna ugurlandi
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Haziran, 2026 14:45 tarihinde yayınlandı
0

Mustafa Erten son yolculuğuna uğurlandı

Mustafa Erten son yolculuguna ugurlandi2Karabük’te Filyos Çayı’na düşerek hayatını kaybeden CHP Karabük İl Başkanlığı Örgütlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Mustafa Erten (72), düzenlenen cenaze töreninin ardından toprağa verildi.
Yakınları tarafından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundan alınan Erten’in cenazesi, 5000 Evler Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Mescid-i Aksa Camisi’ne getirildi. Öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Erten’in naaşı, 5000 Evler Aile Mezarlığı’nda dualarla defnedildi.

Cenaze törenine Erten’in ailesi ve yakınlarının yanı sıra Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, CHP Karabük İl Başkanı Vedat Yaşar, MHP Karabük İl Başkanı Cenk Gedikoğlu, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Mustafa Erten, Yenice ilçesinden Karabük istikametine seyir halindeyken Karabük-Zonguldak kara yolunun merkeze bağlı Yeşilköy köyü yakınlarında verilen mola sırasında Filyos Çayı kenarında dengesini kaybederek suya düşmüş ve akıntıya kapılmıştı.

İhbar üzerine başlatılan arama kurtarma çalışmaları gece boyunca sürmüş, Erten’in cansız bedeni ertesi gün sabah saatlerinde suya düştüğü noktadan yaklaşık bin 800 metre uzaklıktaki hidroelektrik santralinin (HES) kapağına takılı halde bulunmuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin