Reklam
Reklam
zonguldakta 2025 yilinda 3 bin 493 cift dunyaevine girdi z9fwqbng
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Şubat, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
0

Zonguldak’ta 2025 yılında 3 bin 493 çift dünyaevine girdi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2025 yılına ilişkin evlenme ve boşanma istatistiklerini yayımladı.

Zonguldak genelinde 2025 yılı içerisinde toplam 3 bin 493 çift dünya evine girdi. Aynı dönemde boşanma kararı alarak yollarını ayıran çiftlerin sayısı ise bin 434 olarak kayıtlara geçti. İstatistiksel olarak bin nüfus başına düşen evlenme sayısını ifade eden kaba evlenme hızı Zonguldak’ta 5,96 olarak gerçekleşti. Öte yandan, bin nüfus başına düşen boşanma sayısını temsil eden kaba boşanma hızı ise binde 2,45 seviyesinde seyretti.

İlk evlilik yaşı yükseliyor

Zonguldak’ta gençlerin ilk evlilik yaşlarındaki artış trendi 2025 yılında da devam etti. Veriler, kentteki ortalama ilk evlenme yaşının erkeklerde 28,5, kadınlarda ise 26,2 olduğunu gösterdi.

Boşanmalarda “16 yıl ve üzeri” detayı

Zonguldak’ta gerçekleşen bin 434 boşanma olayının evlilik süresine göre dağılımı, çarpıcı bir gerçeği gün yüzüne çıkardı. Kentteki boşanmaların büyük bir kısmı, uzun süreli evliliklerde yaşandı.

Bir yıldan az olan 31 çift, bir yıllık evlilikte 145 çift, iki yıllık evliliklerde 83 çift, 3 yıllık evliliklerde 75 çift, 4 yıllık evliliklerde 70 çift, 5 yıllık evliliklerde 62 çift, 6-10 yıllık evliliklerde 263 çift, 11-15 yıllık evliliklerde 244 çift, 16 yıl ve üzeri evliliklerde ise 461 çift boşandı.

Veriler, Zonguldak’ta boşanmaların yaklaşık yüzde 32’sinin 16 yıl ve daha uzun süren evliliklerde gerçekleştiğini gösteriyor. En az boşanma ise 31 olayla evliliğin ilk yılında yaşandı. Zonguldak, bu verilerle Türkiye genelindeki aile yapısı değişim trendine paralel bir grafik sergilemeye devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
corum fk play off maci hazirligini tamamladi xVbqwpWg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Mayıs, 2026 00:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Çorum FK play-off maçı hazırlığını tamamladı

Çorum FK, Trendyol 1. Lig play-off 1. tur mücadelesinde konuk edeceği Ankara Keçiörengücü maçı hazırlıklarını tamamladı.

Trendyol 1. Lig’de normal sezonu 4. sırada tamamlayan Çorum FK, Süper Lig hedefi için play-off 1. tur mücadelesinde 7. basamaktaki Ankara Keçiörengücü’nü konuk edecek. Çorum FK, Teknik Direktör Uğur Uçar yönetiminde gerçekleştirilen antrenman ile hazırlıklarını tamamladı.

Yarın oynanacak karşılaşma saat 20.00’de başlayacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin