blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Haziran, 2025 12:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Zonguldak’ın kültürel mirasını sergiyle anlattılar

Zonguldak Olgunlaşma Enstitüsü tarafından açılan stantta kentin kültürel mirası anlatıldı.
Zonguldak Olgunlaşma Enstitüsü tarafından bir alışveriş merkezinde stant açıldı. Hayat Uzunluğu Öğrenme Haftası kapsamında açılan stantta "Emeğin Başşehri Zonguldak", "8 İlçe Tek Kostüm" ve "Türk İğnesinin İzi" temaları kapsamında hazırlanan eserler sergilendi. Enstitü Müdür Yardımcısı Hanife Baran, Hayat Uzunluğu Öğrenme Haftası kapsamında açtıkları stantla ilgili açıklamada bulundu. Baran, yapılan çalışmaların Zonguldak’ın kültürel mirasını yansıttığını söyledi.
Baran, "Okulumuz Hayat Uzunluğu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı. Hayat Uzunluğu Öğrenme Haftasında yapılan çalışmalarımızı bugün burada sergilemiş bulunmaktayız. Olgunlaşma Enstitüsünün yıllık bize vermiş olduğu tema doğrultusunda bu koleksiyonumuzu hazırlamış bulunmaktayız. İşte bu temamızda Emeğin Başşehri Zonguldak, 8 İlçe Tek Kostüm ve Türk İğnesinin İzi temalarından yola çıkarak Zonguldakımızın kültürel pahalarını yansıtmaya çalıştık"
Baran, "Sergimizde Zonguldak’ın klâsik motifleri ile süslenmiş kostümlerimiz, sanatsal yapıtlarımız, kentimizin derin köklerini tabir eden kültürel miras, sanatkarların özgün bakış açıları ile renklerin nesnelerle buluştuğu büyüleyici hoşluğa ulaşmıştır" tabirlerine yer verdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Haber Merkezi tarafından
11 Haziran, 2025 10:23 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Bulak Kanyonu doğa turizmiyle buluşuyor

Karabük Belediyesi, şehrin doğal güzelliklerini turizme kazandırmaya yönelik projelerine bir yenisini daha ekliyor. Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKKA) 2025 yılı için sağladığı Doğa Temelli Turizm Destek Programı kapsamında kabul edilen “Bulak Kanyonu Doğa Turizmi ile Buluşuyor” projesi ile Karabük’ün eşsiz doğal alanlarından biri turizmle buluşacak.

Yaklaşık 7 kilometrelik bir parkur üzerinde yürütülecek proje, Mencilis Mağarası’ndan başlayıp Kireç Kuyusu’na kadar uzanan doğal güzellikleri kapsayacak. Bu alanda yürüyüş ve bisiklet yolları tasarlanacak; bölgede yer alan şelaleler, endemik bitki türleri ve jeolojik oluşumlar detaylı şekilde belgelenecek. Aynı zamanda zengin bitki ve hayvan çeşitliliği de kayıt altına alınarak bilimsel bir altyapı oluşturulacak.

Proje doğrultusunda, doğa turizmi ve ziyaretçi deneyimi konularında 42 kişiye yönelik kapsamlı bir eğitim programı düzenlenecek. Toplam 40 saat sürecek bu eğitimlerin yanı sıra Karabük Belediyesi’ne 240 saat boyunca uzman danışmanlık desteği sağlanacak.

Hazırlanacak dijital haritalar ve görsel içerikler, ileride bölgeye yapılacak yatırımlar için önemli bir kaynak oluşturacak. Bu bilgiler, doğa sporcuları, turistler ve turizm sektöründeki firmalar için erişilebilir olacak. Proje, yalnızca bugünü değil, Karabük’ün gelecekteki turizm vizyonunu da şekillendirecek.

Proje protokolü, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya ve BAKKA Genel Sekreter Vekili Mehmet Çetinkaya tarafından imzalanırken, uygulama aşamaları Karabük İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü iş birliğiyle yürütülecek.

blank

Başkan Özkan Çetinkaya, yaptığı açıklamada şunları söyledi:
"Karabük’ün eşsiz doğal değerlerini hem korumak hem de doğru şekilde değerlendirmek istiyoruz. Bu proje sayesinde Bulak Kanyonu, doğa turizmi ve sporları için cazip bir merkez olacak. Şehrimizin tanıtımı ve turizm potansiyelinin artması için önemli bir adım atıyoruz."

BAKKA Genel Sekreter Vekili Mehmet Çetinkaya ise projeyi şu sözlerle değerlendirdi:
"Ajans olarak, doğal kaynakların korunarak turizme kazandırılmasını destekliyoruz. Karabük Belediyesi’nin bu yöndeki çalışmalarına katkı sunmak bizim için mutluluk verici."

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.