Karabük Postası tarafından
26 Mayıs, 2015 08:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Zonguldak’a Polensiz Gard Ormanı

ZONGULDAK 'ta kronik solunum yolu hastalıklarının tedavisi ve daha rahat bir yaşam amacıyla Kronik Solunum Hastalıklarına Karşı Küresel İşbirliği-GARD (Global Alliance Against Chronic Respiratory Diseases) ormanı kurulması için ilk adım atıldı. Halk Sağlığı Müdürü Yusuf Kaya, Zonguldak’ta oluşturulan GARD ormanı hakkında açıklama yaptı. Dünya Sağlık Örgütü'nün 2005 yılında yaklaşık 4 milyon kişinin kronik solunum hastalıkları sebebiyle hayatını kaybettiğini bildirdiğini ifade eden Kaya, "Bu sayının giderek artacağı öngörüsü ile kronik solunum yolu hastalıkları alanında özellikle gelişmekte olan ülkelere yönelik hükumetlerin liderliğinde ve uluslararası destekle çalışmalar başlatılmasını önermiş ve Kronik Solunum Hastalıklarına Karşı Küresel İşbirliği-GARD (Global Alliance Against Chronic Respiratory Diseases) kurulumunu gerçekleştirmiştir. GARD ulusal ve uluslararası kuruluşların gönüllü olarak birleşip 'herkesin özgürce nefes aldığı bir dünya' vizyonu çerçevesinde çalıştığı bir birlik olup, hedefi kronik solunum yolu hastalıklarının dünyadaki önemli sağlık sorunlarından biri olduğuna dikkati çekmek, kronik solunum yolu hastalıklarının küresel yükünü azaltmak ve bu hastalıklarla mücadelede ülkeler arası işbirliğinin geliştirilmesini sağlayarak geniş kapsamlı bir yaklaşım başlatmaktır" diye konuştu. DAHA AZ POLEN Türkiye GARD projesi kapsamında 'Türkiye Kronik Hava Yolu Hastalıkları (Astım-KOAH) Önleme ve Kontrol Programı'nın geliştirildiğini söyleyen Kaya, "Eylem planında yer alan aktivitelerin yerine getirilmesi, desteklenmesi ve koordinasyonunun sağlanması amacıyla bakanlığımız Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün emirleri doğrultusunda ilimizde oluşturulan Türkiye Kronik Hava Yolu Hastalıklarını Önleme ve Kontrol İl Kurulu'nun kararları doğrultusunda çevre ve akciğer sağlığı konusunda bilincin ve duyarlılığın geliştirilmesi, insanların daha rahat nefes alabilmesi ve kronik hava yolu hastalıklarının tedavisi amacıyla Zonguldak Halk Sağlığı Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü, Zonguldak Belediyesi işbirliği ve kurul üyelerinin katılımı ile Zonguldak GARD ormanını oluşturmuş bulunmaktayız" şeklinde konuştu. Diğer ormanlardan farklı olarak alerjik polen yönünden daha seçici ve solunum yollarına zararsız ağaçlar içeren GARD ormanı için ilk fidan dikimi Ulutan Barajı civarında gerçekleştirildi. Fidan dikim törenine Vali Yardımcısı Şerefnur Oktay, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yusuf Kaya, Orman Bölge Müdürlüğü Ağaçlandırma ve Toprak Muhafaza Şefi Nihan Pınar, Halk Sağlığı Müdürlüğü çalışanları ile Kronik Hava Yolu Hastalıklarını Önleme ve Kontrol Kurul üyeleri katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Berkay Doğan tarafından
15 Haziran, 2025 14:42 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Vali Yavuz’dan Kaymakamlar için veda programı

Vali Mustafa Yavuz ve Eşi Süreyya Yavuz,  Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile yeni görev yerlerine atanan Kaymakamlar ve eşleri onuruna düzenlenen veda programına katıldı.

Programda, Karabük'te  görev yaptıkları süre boyunca özverili hizmetlerde bulunan Kaymakamlara teşekkür eden Vali Mustafa Yavuz, yeni görev yerlerinde kendilerine başarı ve kolaylıklar diledi.

Vali Yavuz, “İlimizin her köşesinde vatandaş odaklı hizmet anlayışıyla görev yapan Kaymakamlarımıza emek ve katkıları için şükranlarımı sunuyorum. Yeni görev yerlerinde de aynı azim ve gayretle çalışacaklarına yürekten inanıyor, kendilerine başarılar diliyorum” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin