Zonguldak Halkı Acil Olaylarda 112'den Yardım İsteyecek - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
13 Nisan, 2016 10:11 tarihinde yayınlandı
0
0

Zonguldak Halkı Acil Olaylarda 112’den Yardım İsteyecek

ZONGULDAK ‘ta 3 milyon TL ödenekle hayata geçecek olan 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü, tek numara üzerinden vatandaşlara hizmet verecek. Zonguldak Valiliği 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü, kamu düzeni ve iş güvenliği, kişi sağlığı ve güvenliği, toplum sağlığı, su kaynakları ve sulak alanlar ile doğaya yönelik ani tehditler ve mala yönelik zararları içeren durumlara ilişkin her türlü acil çağrıyı almak üzere kuruldu. Çınartepe Mahallesi sınırları içerisinde yapılacak olan 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü hizmet binası projesi, zemin kat dahil 3 kattan oluşacak. İçişleri Bakanlığınca hazırlatılan tip proje, çevre ve doğaya duyarlı şekilde hazırlandı. Otoparkı ve yeşil alanları ile çevrenin ve ağaçların korunmasına özen gösterildi. Proje kapsamında İçişleri Bakanlığınca, İl Özel İdaresine 3 milyon TL ödenek aktarıldı. Alanda zemin etüt çalışması tamamlandı. İşlemler tamamlanınca ihaleye çıkılacak. 112 Acil Çağrı Merkezi, acil müdahale gerektiren her türlü kara, hava, deniz kazalarında; yangın, deprem, sel ve benzeri doğal afetlerde ve diğer olaylarda, acil yardım çağrılarını karşılamak ve koordine etmekle görevli olacak. 112 Acil Çağrı Merkezi projesi tamamlandığında da Zonguldak genelinde 155 polis imdat hattı, 156 jandarma hattı, 158 sahil güvenlik hattı, 110 itfaiye hattı, 122 AFAD hattı, 112 Acil Sağlık Hizmetleri hattı, 177 Orman Bölge Müdürlüğü hattı gibi kurum ve kuruluşların kullandığı acil çağrı numaraları iptal edilerek ‘Alo 112’ adı altında tek numaraya geçilecek. Acil çağrı numaralarının çokluğu da proje sayesinde ortadan kalkmış olacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin
nasadaki turk bilim adami dr umut yildiz omude evrenin sirlarini anlatti XV4YclRY
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Nisan, 2026 00:22 tarihinde yayınlandı
0
0

NASA’daki Türk bilim adamı Dr. Umut Yıldız, OMÜ’de evrenin sırlarını anlattı

NASA bünyesindeki Jet İtki Laboratuvarı’nda (JPL) uzun yıllar derin uzay iletişimi ve büyük veri analizi üzerine çalışmalar yürüten astrofizikçi Dr. Umut Yıldız, Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde (OMÜ) düzenlenen konferansta öğrencilerle bir araya geldi. “Evrenin Doğumu ve Ölümü” başlıklı etkinlikte, kozmik süreçler ve modern bilimin temel sorunları ele alındı.

OMÜ Fizik Topluluğu ve OMÜ Gözlemevi iş birliğiyle UZEM Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe, Rektör Yardımcı Alper Kesten, Fen Fakültesi Fizik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ufuk Çoruh, Astronomi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Metin Yavuz’un yanı sıra çok sayıda akademisyen, lise ve üniversite öğrencisi katıldı. Konferansta, evrenin başlangıcından nihai kaderine kadar uzanan geniş bir yelpazede güncel bilimsel veriler paylaşıldı.

“Bilim cevaplardan çok sorularla ilerler”

Konferansın açılışında konuşan OMÜ Fen Fakültesi Fizik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ufuk Çoruh, bilimin yalnızca bilgi üretme süreci değil, sistematik bir düşünme biçimi olduğunu vurguladı. Bilimsel yöntemin insanlık için en güvenilir rehber olduğunu belirten Çoruh, “Eğer evrenin bir başlangıcı varsa, öncesinde ne vardı? Bilim, hazır cevaplardan ziyade doğru soruları sorabilme yeteneğiyle gelişir. Belki de bu salon, gelecekte evrenin sırlarını çözecek fikirlerin ilk kez filizlendiği ana tanıklık edecektir” dedi.

Dr. Umut Yıldız OMÜ’de evrenin sırlarını anlattı

Türkiye’ye döndükten sonra uzay ekosistemine katkı sağlamak amacıyla çeşitli teknoloji firmalarında üst düzey bilimsel sorumluluklar üstlenen Dr. Umut Yıldız, “Evrenin Doğumu ve Ölümü” başlıklı ilgi çeken sunumunu kendine has üslubuyla dinleyicileriyle paylaştı. Konferansta, evrenin başlangıcından nihai kaderine kadar uzanan geniş bir yelpazede güncel bilimsel veriler ele alındı.

Halen Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) bünyesinde Bilim İletişimi Direktörü ve öğretim elemanı olarak görev yapan Yıldız, güncel çalışmalarına dair bilgiler verdiği konferansta bilimsel bilginin toplumun her kesimine ulaşması için yürüttüğü çalışmaları sürdüreceğini ifade etti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alper Kesten’in de katılarak emeği geçenlere teşekkür ettiği program, plaket töreniyle sona erdi. Etkinlik, soru-cevap bölümünün ardından çekilen hatıra fotoğrafıyla tamamlandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin