Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Temmuz, 2024 00:07 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Zile’de pire itilası

Tokat’ın Zile ilçesindeki bir mahalleyi pireler istila etti. Belediyenin yetersiz müdahalesi nedeniyle pireler mahalle sakinlerini canından bezdirdi.
Tokat’ın Zile ilçesinde bulunan Tarım Kredi Kooperatifine ait depolarda iddiaya göre geçen yıldan kalan ay çekirdekleri pirelendi. Havaların sıcak gitmesi nedeniyle depolardaki pireler hızla yayıldı. Zile Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin yetersiz denetimi ve park bahçe müdürlüğü ekiplerinin de ilaçlamada yetersiz kalması nedeniyle Zincirli Süfha mahallesini pireler istila etti. Dilekçe veren mahalle sakileri sorunun bir an önce çözülmesini bekliyor.
“Dilekçe verdiğimiz halde çözüm alınmadı”
Mahalledeki pire istilası hakkında bilgi veren Zincirli Süfla Mahallesi Muhtarı Yunus Emre Acar; “Tarım kredi kooperatifi mahalle sınırlarımızda olduğu için geçen yıldan kalan ay çekirdeği bu zamana kadar beklemektedir. Şu an mevcut depolardadır. Ay çekirdeğinin bitlenmesinden dolayı çevredeki evlerde yaşayan insanların sağlığı etkilendiği için çok rahatsız oluyor. Buna acil bir önlem alınmasını istiyoruz. Gereken mercilere duyurulur. Mahalle sakinlerimizden imza toplayıp gerekli mercilere verdik. Tarım Kredi Kooperatifine de dilekçe verdik hala bir önlem alınmadı” dedi.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Nisan, 2025 16:22 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Tokat’ta üretilen acil durum tırları tüm ülkede yara saracak

Tokat’ta üretilen Acil Durum Yatakhane Tırı, düşük maliyetli ve etraf dostu yapısıyla afet bölgelerinde yara saracak.
Tokat Vilayet Özel Yönetimi Atölyesi’nde üretilen Acil Durum Yatakhane Tırı, düzenlenen merasimle hizmete sunuldu. Merasime Tokat Valisi Abdullah Esaslı, Tokat Vilayet Özel Yönetimi Genel Sekreteri Ahmet Kayhan, Tokat Vilayet Jandarma Kumandanı Kıdemli Albay Sabri Küyük, Tokat Vilayet Emniyet Müdürü Faruk Aydın ve Tokat AFAD Müdürü katıldı.
"Maliyet özele göre üçte birine düşüyor"
Türkiye’nin bir zelzele ülkesi olduğuna dikkat çeken Vali Esaslı; "İnşallah Allah sarsıntı felaketi göstermesin, ancak maalesef bunlara hazırlıklı olmamız gerekiyor. Bu hazırlıkların başında sarsıntı idaresi geliyor. Zelzele idaresinde ise tam kapasiteli, ani hareket edebilen işçi ve taşınabilir yerler büyük değer taşıyor. Taşınabilir olarak sarsıntı bölgelerinde hizmet verecek bu araç, hem hizmet edenler hem de yöneticiler için özel olarak tasarlanmış odalara sahip. Klima, ısıtma sistemleri, harici güç irtibatı üzere her ayrıntı düşünülmüş. Üstelik güneş gücü sistemiyle etraf dostu bir yapıya kavuşmuş. Süratli hareket edebilen, çok istikametli bir araç kazandırdık. Bu kazanımın memnunluğunu yaşıyoruz. Özel kesim maliyetleriyle bizim maliyetlerimiz ortasında büyük fark var. Bazen yarı yarıya, bazen üçte birine kadar düşebiliyor. Biz bunu devletimize hizmet ve afet bölgelerinde kullanım gayesiyle tasarladık. Değerli olan ülkemizin afetlere karşı kabiliyetini artırmak. Maliyetler bizim için teferruat; piyasanın çok altında bir fiyatla üretim yapıyoruz" dedi.
Türkiye Geneline Yayılacak Bir Proje
Projenin Türkiye geneline yayılacağı muştusunu de veren Esaslı; "İçişleri Bakanlığımızla protokolümüz var. Şu anda yaklaşık 400 adet üretim öngörülüyor. Bu sayı artabilir ya da azalabilir, lakin tüm Türkiye’ye Tokat’tan üretim yapılacak. Hem de piyasa koşullarının çok altında bir fiyata. Bu muvaffakiyet, Tokat Vilayet Özel İdaresi’nin yönetici ve işçisinin emeğiyle sağlandı. İyi olsun" diye konuştu.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.