Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Haziran, 2024 12:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Zigana Dağı’nın serin sığınağı Limni Gölü ziyaretçilerini bekliyor

Gümüşhane’nin Torul ilçesi sınırlarında bulunan ve tarihin her döneminde zorlu ve önemli bir geçit olan Zigana Dağı’nın eteklerinde yer alan Limni Gölü Tabiat Parkı ziyaretçilerini bekliyor.
Zigana köyü sınırlarında yer alan Limni Gölü Tabiat Parkı, Zigana Dağı’nın eteklerinde yer alması, etrafındaki çam ormanların yeşil dokusu ve temiz havasıyla ziyaretçilere dinlendirici bir kaçış fırsatı sunuyor. Denizden 2 bin 24 metre yükseklikte çam ormanları arasında temiz havası, eşsiz doğasıyla “Huzur veren mekan” ve “Zigana’nın nazar boncuğu” olarak nitelendirilen Limni Gölü Tabiat Parkı sadece serin havası ve doğal güzellikleriyle değil, aynı zamanda etkileyici orman manzarasıyla da ziyaretçilerini bekliyor.

“Ziyaretçilerimiz gönül rahatlığıyla doğanın tadını çıkarabilir”
Yerli ziyaretçilerden çok yabancı turistlerin Limni Gölü’nü daha çok ziyaret ettiğini belirten Limni Gölü Tabiat Parkı işletmecisi Mustafa Eroğlu, “Limni Gölü sarıçam ağaçları içerisinde 2 bin 24 rakımda Gümüşhane’nin doğal güzellikte bir gölüdür. Yazın yeşil güzelliği ve doğasıyla çok güzel bir yer. Limni Gölü bu yıl ziyarete açılmasıyla birlikte şu ana kadar 70-80 bin civarı ziyaretçiyi ağırladı. Şu anda yerli ziyaretçilerimizin haricinde Arap ağırlıklı turistler geliyor. Şu an Araplar Türklerden daha yoğun. Limni Gölü’nde 22 tane kır evimiz var, konaklama hizmetimiz mevcut. Zigana’nın yerli kuzu etini burada misafirlerimiz deneyimleyebilirler, sağladığımız her türlü imkânla gelen ziyaretçilerimiz gönül rahatlığıyla bu doğanın tadını çıkarabilir” dedi.

“Herkesin gelip görmesi gerekiyor”
Limni Gölü Tabiat Parkı’nı her yıl ziyarete geldiğini söyleyen Metin Çetin, “Burası ailemizle birlikte sürekli ziyarete geldiğimiz bir yer. Gayet nezih ve güzel bir yer. Eşimizle, dostumuzla burada çok güzel vakit geçiriyoruz. Doğanın güzelliği, manzaranın ve havanın güzelliği gerçekten harika bir yer, herkesin gelip görmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Ocak, 2026 04:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Çorum’da otomobil ile motosiklet çarpıştı: 1 yaralı

Çorum’da otomobil ile motokuryenin çarpıştığı kazada bir sürücü yaralandı.
Edinilen bilgiye göre, Binevler Kavşağı’ndaki trafik ışıklarında T.K. yönetimindeki otomobil ile E.S. idaresindeki motosiklet çarpıştı. Çarpmanın etkisiyle motosiklet sürücüsü yola savruldu. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralı sürücü, ilk müdahalenin ardından Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Kazanın ardından her iki araçta da maddi hasar oluştu. Polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin