Reklam
Reklam
g12 1
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Kasım, 2025 12:52 tarihinde yayınlandı
0

KBÜ Tez Yazım Atölyesinde Bilimsel Etik ve Atıf Kültürü Ele Alındı

Karabük Üniversitesi’nde (KBÜ) lisansüstü öğrencilere yönelik düzenlenen Tez Yazım Atölyesi’nde bilimsel etik, atıf teknikleri ve kaynakça hazırlama konuları ele alındı.

Karabük Üniversitesi, lisansüstü öğrencilerin akademik yazım becerilerini güçlendirmek amacıyla yürüttüğü 6 haftalık Tez Yazım Atölyesi programını “Tez Yazımında Atıf Yapma, Kaynakça Düzenleme ve Tez Yazım Kılavuzu Kullanma” başlıklı seminerle sürdürdü.

Lisansüstü Eğitim Enstitüsü ile KBÜ Bilim İletişimi Ofisinin iş birliğiyle düzenlenen etkinlik Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mustafa Polat’ın sunumuyla İlahiyat Fakültesi Türkistan Ahmet Yesevi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Seminere; İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ersin Müezzinoğlu, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Zeynep Özcan, Enstitü Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi İdris Kahraman, Kurumsal İletişim Koordinatörü Öğr. Gör. Abdurrahim Topal ile çok sayıda lisansüstü öğrenci katıldı.
“Eksik ya da hatalı atıflar etik ihlale yol açabilir”

Sunumunda akademik yazının temel bileşenlerini ele alan Doç. Dr. Polat, doğru atıf kullanımının bilimsel etiğin en önemli unsurları arasında yer aldığını belirtti. Atfın, bilginin kaynağını görünür kılarak akademik dürüstlüğü desteklediğini vurgulayan Polat, eksik ya da hatalı atıfların anlamını bozarak etik ihlallere yol açabileceğini ifade etti.

Uluslararası atıf sistemleri üzerine örneklemeler yapan Polat, tez yazımında tutarlı kaynakça oluşturmanın hem akademik metnin niteliğini hem de araştırmacının güvenilirliğini artırdığını söyledi. Polat, bilimsel metinlerde şeffaflık, doğruluk ve özgünlük sorumluluğunun araştırma sürecinin tüm aşamalarında gözetilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Seminer, KBÜ TV’nin video izleme kanalı üzerinden canlı yayımlanarak kampüs dışındaki öğrencilere de ulaştı.

Program sonunda Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Zeynep Özcan, katkılarından dolayı Doç. Dr. Mustafa Polat’a teşekkür belgesi takdim etti.

Karabük Üniversitesi, araştırma kültürünü destekleyen bu tür akademik etkinliklerle lisansüstü eğitimde kaliteyi artırmayı hedefliyor. Tez Yazım Atölyesi önümüzdeki haftalarda farklı konu başlıklarıyla devam edecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin
karabukte uyusturucu ve kacak tutun operasyonu 8 gozalti J1IR8tRR
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Mayıs, 2026 12:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te uyuşturucu ve kaçak tütün operasyonu: 8 gözaltı

Karabük’te jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonlarda uyuşturucu madde ile bandrolsüz tütün ele geçirilirken, 8 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca il merkezi ve Eskipazar ilçesinde icra edilen 5 ayrı faaliyette, 8 şahsın üzerinde, araçlarında, iş yerinde ve ikametinde arama yapıldı. Yapılan aramalarda 3,30 gram bonzai, 3 gram metamfetamin, amfetamin emdirilmiş farklı ebatlarda 3 adet peçete, 0,42 gram amfetamin hammaddesi, 1 adet hassas terazi ile 3 adet uyuşturucu kullanma aparatı ele geçirildi. Operasyonlarda ayrıca 19 kilogram bandrolsüz kıyılmış tütün ile 3 adet bandrolsüz tütün doldurma makinesi de ele geçirildi.

Gözaltına alınan 8 şüpheli, işlemlerinin ardından adliye sevk edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin