Reklam
Reklam
zbeu devlet konservatuvari ogrencilerinin sahneledigi kral lear yayimlandi 3staaW4k jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Haziran, 2024 20:52 tarihinde yayınlandı
0

ZBEÜ Devlet Konservatuvarı Öğrencilerinin Sahnelediği “Kral Lear” yayımlandı

ZBEÜ Devlet Konservatuvarı öğrencilerinin sahnelediği Kral Lear oyunu, TRT 2’de Genç Sahne Arkası programında yayımlandı.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Bölümü Tiyatro Ana Sanat Dalı öğrencilerinin sahnelediği, William Shakespeare’in ünlü oyunu “Kral Lear”, TRT 2’nin “Genç Sahne Arkası” programında yayımlandı. Üniversitelerin tiyatro bölümlerinin oyunlarını seyirci ile buluşturmayı amaçlayan Genç Sahne Arkası programının bu haftaki konuğu, ZBEÜ Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü öğrencilerinin sahnelediği Kral Lear oyunu oldu.

ZBEÜ Devlet Konservatuvarı Tiyatro Ana Sanat Dalı Öğr. Gör. Hasan Anıl Sepetçi’nin yönettiği, ZBEÜ Sezai Karakoç Kültür Merkezinde seyirci ile buluşan ve büyük beğeni toplayan Kral Lear gerek oyunculuklar gerek sahne, kostüm tasarımı ve tiyatro dekoruyla büyük dikkat çekmişti. TRT 2’de yayımlanan Genç Sahne Arkası programı ise ZBEÜ Devlet Konservatuvarı öğrencilerinin sahnelediği Kral Lear’ın, metin okuma provalarını ve oyunun sahnelenme sürecini odağa aldığı bölümünü, TRT 2’de izleyicilerle buluşturdu.

ZBEÜ olarak akademik, kültürel, sportif ve sanatsal faaliyetlerde her geçen gün daha fazla başarı elde ederek ses getiren çalışmalara imza attıklarını ifade eden ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, ZBEÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. İlker Kömürcü başta olmak üzere Kral Lear oyununun sahnelenmesine büyük emek veren Sahne Sanatları Bölümü ve Tiyatro Ana Sanat Dalı akademik ve idari personeline teşekkürlerini sunarak oyunda görev alan ekibe ve bu heyecana ortak olarak Kral Lear’ı izleyicilerle buluşturan TRT 2 Genç Sahne Arkası programı çalışanlarına teşekkürlerini sundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kastamonuda ogrenciler yaptiklari bilimsel calismalari sergiledi LrjPDqpA
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Mayıs, 2026 20:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu’da öğrenciler yaptıkları bilimsel çalışmaları sergiledi

Kastamonu’nun Hanönü ilçesinde öğrenciler tarafından yıl boyunca yapılan projeler, düzenlenen bilim fuarında sergilendi.

Kastamonu’nun Hanönü ilçesinde düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nda öğenciler, yıl boyunca üzerinde çalıştıkları projelerini protokol üyeleri ve vatandaşlara anlattı. Hanönü Şehit Faruk Karagöz Yatılı Bölge Ortaokulu ve Hanönü İmam Hatip Ortaokulu’nun ortaklaşa düzenlediği fuarının açılış kurdelesini kesen protokol üyeleri, öğrencilerin projelerini inceledi.

Fen bilimlerinden teknolojiye, çevreden matematiğe kadar geniş bir yelpazede hazırlanan çalışmalar hakkında öğrencilerden bilgi alan Hanönü Kaymakamı Emre Oktay ve Hanönü Belediye Başkanı Metin Yamalı, gençlerin heyecanına ortak oldu.

Öğrencileri tebrik eden Hanönü Belediye Başkanı Metin Yamalı, “İlçemizdeki okullarımızın bu denli başarılı projelere imza atması bizleri gururlandırıyor. Öğrencilerimizin araştırma azmini ve öğretmenlerimizin onlara kattığı vizyonu bugün burada bizzat müşahede ettik. Hanönü Belediyesi olarak eğitime ve bilime yönelik her türlü girişimin destekçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.

Hanönü Kaymakamı Emre Oktay ise projelerin hazırlanma sürecinde emeği geçen idareci, öğretmen ve öğrencileri tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.

Bilim fuarına Hanönü Kaymakamı Emre Oktay, Hanönü Belediye Başkanı Metin Yamalı, Hanönü İlçe Milli Eğitim Müdürü Serkan Demirkıran, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Mertcan Demil, İlçe Emniyet Amiri Şenol Demirata, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Aydın Arukan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Yabaneri ve öğretmenler katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin