Süper Lig’in yeni ekiplerinden Kardemir Karabükspor, sezon sonunda sözleşmesi biten Yücel İldiz ile yeni sözleşme imzalamadı.
İkinci kez Karabükspor’u PTT 1. Lig’den Süper Lig’e çıkarma başarısı gösteren tecrübeli teknik direktör Yücel İldiz, iki kez aynı kulüpte şampiyonluk mutluluğu yaşadığını belirterek veda açıklamasında bulundu.
İlidz, yayınladığı veda mesajında, “Daha önce de hizmet ettiğim Kardemir Karabükspor’da şampiyonluk sevincini tekrar yaşamak ve kenti mutlu etmek bizim için son derede müthiş bir olaydı. 2009-2010 ve 2011-2012 yıllarında yaşadığımız mutlulukları bu yıl da tekrar etmek bizim için ayrı bir sevinç oldu. O yıllarda kırılması güç bir puan rekoru ile Süper Lig’e çıkmış ve burada aldığımız olumlu sonuçlarla ligi iyi bir yerde bitirmiştik. 4 yıl aradan sonra yeniden 1. Lig’e düşen ve daha önce görev yaptığım Kulüp Başkanımız Ferudun Tankut’un teklifi üzerine hiç tereddüt etmeden Karabük’e yeniden geldim. Bu sezon ligde hem içeride hem de dışarıda yaşadığımız saha içi ve saha dışı olumsuzluklara rağmen son maçın son dakikasında tekrar şampiyonluğu yakalayarak takımı layık olduğu yere yükseltmenin mutluluğunu ve gururunu bir kez daha yaşadık ve yaşattık. Bu son 5 aylık süreç içerisinde şahsıma ve ekibime desteklerini esirgemeyen başta kulüp çalışanlarımız ve Mavi Ateş olmak üzere maçlarda bizleri destekleyen taraftarlarımıza ve tüm Karabüklülere teşekkür ederim. Yeniden layık olduğu Süper Lig’de mücadele edecek olan ve her zaman orada kalıcı olmasını arzu ettiğim Kardemir Karabükspor’a yeni sezonda başarılar dilerim” dedi.
(YE-SK-S)


Yücel İldiz Karabükspor’a Veda Etti
KBÜ’de akademik yazımda dijital çözümler eğitimi verildi
Karabük Üniversitesi’nde (KBÜ) gerçekleştirilen “Akademik Yazımda Dijital Çözümler” eğitiminde, akademik çalışmalarda sıkça yaşanan kaynakça ve atıf sorunlarına dijital çözümler ele alındı.
Karabük Üniversitesinde düzenlenen eğitimde, akademik yazımda kaynakça ve atıf sorunlarına dijital çözümler ele alınırken bu süreçleri kolaylaştıran Zotero yazılımının sunduğu imkanlara dikkat çekildi.
Uygulamalı olarak gerçekleştirilen eğitimde, tez yazım sürecinde sıkça karşılaşılan kaynakça düzenleme sorunlarına dikkat çekildi. Zotero’nun Google Akademik ve DergiPark gibi platformlardan kısa sürede veri çekebildiği, PDF dosyalarını analiz ederek otomatik künyeler oluşturabildiği katılımcılara örneklerle anlatıldı.
Programda ayrıca, yazılımın farklı atıf stillerine (APA, Chicago, İsnat vb.) kolayca uyum sağlayabildiği ve Word eklentisi sayesinde hatasız kaynakça listeleri oluşturulabildiği ifade edildi. Ortak projelerde iş birliğini artıran grup kütüphanesi özelliği de eğitim kapsamında paylaşıldı.
Eğitim sonunda, dijital araçların akademik yazım sürecinde artık bir zorunluluk haline geldiği vurgulandı. Dr. Öğr. Üyesi Özyalçın, bu tür uygulamaların atıf hatalarını en aza indirerek bilimsel çalışmaların niteliğini artırdığını belirtti.
İlahiyat Fakültesi Türkistan Ahmet Yesevi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Zeynep Özcan’ın yanı sıra akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.


