Karabük Postası tarafından
15 Nisan, 2015 13:13 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Yortan’da Kutlu Doğum Haftası Etkinliği

Hz. Muhammed’in dünyaya teşriflerinin yıl dönümü nedeniyle Yortan Beldesi’nde “Kutlu Doğum Haftası” etkinliğinde vatandaşlar maneviyatı doyasıya yaşamanın tadını çıkardı. “Kutlu Doğum Haftası” etkinliği kapsamında Yortan Belediyesi sosyal tesislerinde gerçekleşen programa; AK Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar, AK Parti Karabük Milletvekili adayı Sedat Namal, Yenice Kaymakamı Oğuz Cem Murat, Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı, Yortan Belde Belediye Başkanı Yılmaz Tiryaki, Yenice İlçe Müfütüsü Ramazan Ökten, KBÜ Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Ortaçap Anabilim dalı Başkanı Prof. Dr. Seyfettin Kara ile protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yortan Beldesi'nde Yenice Müftülüğü ile Yortan ve çevre köylerin din görevlileri tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. Kerim Tilaveti’nin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda günün önemine binaen Yenice İlçe Müftüsü Ramazan Ökten ve Yortan Belediye Başkanı Yılmaz Tiryaki birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından etkinlik KBÜ Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Ortaçap Anabilim dalı Başkanı Prof. Dr. Seyfettin Kara tarafından verilen ‘ Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı’ konusunda verilen konferansla son buldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Haziran, 2025 04:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Amasya’da asker eğlencesinde 39 kişi gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastanelik oldu

Amasya’da asker cümbüşünde yedikleri yemeğin akabinde rahatsızlanan 39 kişi, besin zehirlenmesi kuşkusuyla hastaneye başvurarak tedavi altına alındı.
Edinilen bilgiye nazaran, Hacılar Meydanı Mahallesi’nde bir meskende düzenlenen asker cümbüşüne katılan çok sayıda kişi, verilen yemeğin akabinde rahatsızlandı. Mide ağrısı, bulantı ve kusma şikayetiyle rahatsızlanan bireylerin bir kısmı acil sıhhat takımları tarafından ambulansla Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Sonradan hastaneye gelenlerle sayı 39’a ulaştı.
Rahatsızlanan şahısların ortasında durumu ağır olan kimsenin bulunmadığı, polis gruplarının cümbüşün yapıldığı yere giderek sunulan yemeklerden incelenmek üzere numune aldığı öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin