Yıldırım düşmesi sonucu ormanlık alanda çıkan yangın büyümeden söndürüldü - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Haziran, 2024 08:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Yıldırım düşmesi sonucu ormanlık alanda çıkan yangın büyümeden söndürüldü

Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde yıldırım düşmesi sonucu ormanlık alanda çıkan yangın, ekiplerin müdahalesi sonucu büyümeden söndürüldü.

Meteoroloji Kastamonu İl Müdürlüğünün uyarılarının ardından akşam saatlerinde gök gürültülü sağanak yağış ile birlikte şimşek çakması meydana geldi. İnebolu Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı Gemiciler Şefliğinde Devrekani yolu üzerinde ormanlık alana yıldırım düşmesi sonucu yangın çıktı. Yangın ihbarının ardından İnebolu Orman İşletme Müdürü Azmi Şenel’in koordinatörlüğünde İşletme Şefleri Ahmet Ayman, Hüseyin Kaplan, 5 orman muhafaza memuru ile 10 orman yangın söndürme işçisiyle müdahale edildi. Ayrıca söndürme çalışmalarına 2 arazöz ve 2 ilk müdahale aracı da katıldı. Ekiplerin kısa sürede müdahalesi sonucu ormanlık alanda çıkan yangın büyümeden söndürüldü. Yangında bin metrekarelik alanda zarar oluştuğu tespit edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kastamonulu ogrenciler koro yarismasinin bolge finalinde 1inci oldu ceDv1Z6a
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Nisan, 2026 12:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonulu öğrenciler koro yarışmasının bölge finalinde 1’inci oldu

Kastamonu’da gerçekleştirilen “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Kahramanlık Türkü ve Ezgileri Koro Yarışması”nın bölge finainde Kastamonu Mustafa Kaya Anadolu Lisesi öğrencileri 1. oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Kahramanlık Türkü ve Ezgileri Koro Yarışması” bölge finali, Kastamonu’da gerçekleşti. Kağan Talip Tığlı Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilen finale Ordu, Amasya, Çorum, Çankırı, Karabük ve Kastamonu’dan okullar katıldı. Kastamonu’yu temsil eden tek okul olan Kastamonu Mustafa Kaya Anadolu Lisesi, 1. oldu.

Yarışanın ardından değerlendirmelerde bulunan Mustafa Kaya Anadolu Lisesi korosu müzik öğretmeni Kerim Kılçık, “Bu yarışma kahramanlık türküleri üzerine kurulu olduğu için öğrencilerimiz sadece müzik çalışmadı; aynı zamanda geçmişimizi, şehitlerimizi ve millet olarak yaşadığımız zorlukları da daha derinden hissetti. Bölgede 12 il arasından ilimize yarışmaya gelen 6 güçlü okul ile yarıştık. Bu okulların büyük bir kısmı güzel sanatlar liseleri, imam hatip liselerinin musiki bölümleri ve fen liseleriydi. Böylesine donanımlı ve iddialı okullar arasında elde ettiğimiz başarı, öğrencilerimizin emeğinin ve inancının en somut göstergesidir. Bu süreç onların vatan sevgisini ve milli birlik duygusunu daha güçlü şekilde hissetmelerine vesile oldu. Bu kazanım bizim için en az elde edilen derece kadar kıymetli” ifadelerini kullandı.

28 Nisan’da Bursa’da düzenlenecek Türkiye finalinde Kastamonu’yu temsil edecek Mustafa Kaya Anadolu Lisesi öğrencileri, çalışmalarına başladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin