Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Yerli ve Milli Tekerlekler Sivas’a Uğurlandı

Manşet Yayın: 24.08.2023 16:15
Yazar:
Yerli ve Milli Tekerlekler Sivas’a Uğurlandı

KARDEMİR A.Ş., TSE belgeli ilk  tekerlek seti ürününü Sivas’ta üretilen milli yük vagonlarında kullanılması amacıyla Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayi A.Ş.’ye (TÜRASAŞ) düzenlenen törenle gönderdi.

ust manset1

Karabük Demir Çelik İşletmeleri A.Ş. (KARDEMİR)  tarafından üretilen yerli ve milli tekerlek seti Sivas’ta üretilen milli yük vagonlarında kullanılması amacıyla Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayi A.Ş.’ye  gönderildi.

Fabrika Ana Kapısı önünde düzenlenen törende konuşan KARDEMİR genel Müdürü Necdet Utkanlar; “Bugüne kadar bu demir yolunu ağını yapabilmek için Türkiye ithalata mahkumdu. İlk defa Kardemir’den bu ürünler yola çıkıyor. Söz konusu olan raysa adres Kardemir, söz konusu olan tekerlek ve tekerlek seti ise adres Kardemir” dedi.

KARDEMİR’in  kendi ürün portföyüne bir yeni ürün daha kattığını ifade eden Genel Müdür Utkanlar; “Vagonlarımızda kullanılacak olan tren tekerlekleri. Bugüne kadar maalesef Türkiye”de üretilemiyordu, çok geç kalınmış bir işlem  biz bu çok geç kalınmış olan işlemi  hızlandırmaya başlıyoruz ilk kez üretilmiş tren tekerleklerini, tümüyle yerli üretimle ortaya çıkardığımız bu  tren tekerlerimizi Sivas’a vagonlarımızla buluşmaya gönderiyoruz.

Kardemir,  ihtiyaçlarını ve kuruluş felsefesini yerli hammadde tüketmekle başlatmış ve 87 yıldan  beri bu felsefe ile çalışarak gelmiştir bugünlere.

ust manset2

Anadolu’da üretilen hammaddemizi cevherimizi, Zonguldak’tan getirdiğimiz kömürümüzü biz buraya demiryolu ile taşıyoruz. Bugün Devlet Demiryollarının en önemli müşterisi Kardemir. 87 yıldır buranın hammadde ihtiyacı demiryolları ile sağlanıyor, bundan sonra da sağlanacak, ama gittikçe sıkışıyoruz, bakıyoruz, ne var ne yok diye Türkiye’de vagon sayısının 20 bin olduğunu biliyoruz, 20 bin adet yük vagonumuz var,  genel olarak konuşuyorum 17 bin tanesi İzmit’te. Almanya’ya bakıyoruz Almanya’daki vagon sayısı 280 bin. Avrupa’ya baktığımızda 3 milyon 200 binlerde. Amerika’da aynı durumda. Nerde bu yüz binlerce rakam, nerde 20 bin. Türkiye’nin demiryolu taşımacılığına olan  ihtiyacının ne kadar büyük olduğunu, bizim malzemelerimizi gecikmeden buraya getirebilmemizin ne kadar önemli olduğunu ve buna ihtiyacımız olduğunun bir göstergesidir.  Kaldı ki kendi mamullerimizi Anadolu’nun içlerine kadar niye demiryolu ile göndererek avantajları duruma geçmeyelim. Bunun ötesinde demiryolu ağlarımızın çok çok kısır olduğunu biliyoruz, daha yeni başlayan demiryolları ağlarının döşenmesi ataklarımız var. Bugüne kadar bu demir yolunu ağını yapabilmek için Türkiye ithalata mahkumdu. İlk defa Kardemir’den bu ürünler yola çıkıyor. Söz konusu olan raysa adres Kardemir, söz konusu olan tekerlek ve tekerlek seti ise adres Kardemir. Bugün Türkiye’de Anadolu’nun demiryolu ağlarının kuvvetlendirilmesinde, yeni ekipmanların yapılmasında, malların bir yerden bir yere taşınmasında ve hatta yolculuk yapabilmek için yolcu vagonlarının yapılmasında artık bundan sonra Kardemir’in üzerine düşen çok büyük bir sorumluluk var.  Emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum” dedi. (Haber Merkezi)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Öğrenciler ormandaki yanıcı materyalleri temizledi

Dünya Yayın: 05.05.2024 08:24
İhlas Haber Ajansı
Öğrenciler ormandaki yanıcı materyalleri temizledi

Tarım ve Orman Bakanlığı’nca orman yangınlarının önlenmesi amacıyla başlatılan “Orman Benim” kampanyası çerçevesinde Karabük’te öğrencilerin de katılımıyla ormanlık alandaki çöpler toplandı.

Karabük Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Çamlık Kent Ormanı’nda orman yangınlarına yönelik önleyici tedbirler çerçevesinde ’Orman Benim’ etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Vali Yardımcısı Erol Özkan, Orman İşletme Müdürü Aydın Kırımlı ve personeller ve öğrenciler katıldı.

Orman yangınlarının önlenmesi, muhtemel yangın sayılarının ve şiddetinin düşürülerek çevreye olan zararların en aza indirilmesi, vatandaşlarda orman yangınlarının çıkmasını önleme bilincinin oluşturulması amacıyla düzenlenen etkinlikte öğrenciler ile diğer katılımcılar yangına sebebiyet verebilecek kuru dal parçaları ve atıkları topladı.

Etkinliğin, ormanlardaki yanıcı materyallerin azaltılmasına yönelik yapıldığını belirten Orman İşletme Müdürü Kırımlı, “Orman yangınlarının yüzde 90’ı insan kaynaklı. Özellikle son yıllarda Akdeniz ve Ege bölgelerinde çok büyük yangınlar çıktı. Halkımıza ormanların bizlere emanet olduğu bilincini oluşturmayı amaçlıyoruz” dedi.

Öğrencilerden Berat Aslan da ormanları çok sevdiğini ifade ederek, etkinliğe katıldıkları için mutlu olduklarını kaydetti.

Aslan, orman yangınlarına karşı dikkatli olunması noktasında yapılması gerekenlere değindi.