Reklam
Reklam
yerel urunlerin markalasmasi ve teknik destek programi mart nisan donemi sozlesmeleri imzalandi XOwGwLBR
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Haziran, 2026 16:15 tarihinde yayınlandı
0 0

Yerel Ürünlerin Markalaşması ve Teknik Destek Programı Mart-Nisan Dönemi Sözleşmeleri imzalandı

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı’na (BAKKA) Yerel Ürünlerin Markalaşması ve Teknik Destek Programı kapsamına Mart Nisan Döneminde yapılan ve kabul edilen 4 projenin sözleşmeleri imzalandı.

TR81 Batı Karadeniz Bölgesinde yerel ürünlerin turizm sektörüne entegrasyonunu güçlendirerek markalaşma, ürün geliştirme ve deneyim odaklı turizm uygulamalarının desteklenmesi ile bölgesel turizm ekosisteminin geliştirilmesine katkı sağlanması amaçlanan programın Mart-Nisan döneminde yapılan 6 proje başvurusundan 4’ü başarılı bulunarak, kabul edildi. Bartın’da gerçekleştirilen imza töreninde, Bartın Valisi ve BAKKA Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Dr. Nurtaç Arslan, BAKKA Genel Sekreteri Mehmet Çetinkaya ve yararlanıcı kurum temsilcileri hazır bulundu. Teknik destek sözleşmesi imzalanan projeler ise şöyle açıklandı:

’Gelenekten Geleceğe Tel Kırma-Bartın Tel Kırma Zanaatçıları Derneği, Yenice Ihlamur Balının Turizm Tedarik Zincirine Entegrasyonu, Markalaşması ve Ticarileşme Kapasitesinin Geliştirilmesi Projesi-Yenice Belediye Başkanlığı

Bartın Tel Kırması Katma Değer ve Ticarileştirme Projesi-Bartın Ticaret ve Sanayi Odası, Eskipazar Sarı Traverten Taşından Üretilen Katma Değerli Ürünlerin Markalaşması Ve Ticarileşmesi Projesi-Eskipazar Belediyesi.’

Toplamda 8 milyon TL’lik destek verilecek

Batı Karadeniz bölgesindeki aktörlerin yerel ve bölgesel kalkınma açısından önem taşıyan; ancak kurumsal kapasite eksikliği nedeniyle hazırlık ve uygulama aşamalarında güçlük yaşadıkları çalışmalarına katkı sağlamak amacıyla teknik destek programları yürütmektedir. Bu doğrultuda ise 8 Milyon TL bütçeli Yerel Ürünlerin Markalaşması Teknik Destek Programı’nın hayata geçirildiği 15 Nisan 2026 tarihinde ilan edilmişti.

Programın Mayıs-Haziran dönemi başvuruları devam ederken, başvuru şartları ile ilgili detaylı bilginin kalkınma ajansının resmi internet sitesinde yer aldığı duyuruldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

kiraz toplamak icin ciktigi agactan dustu dwAac7uW
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Haziran, 2026 16:37 tarihinde yayınlandı
0 0

Kiraz toplamak için çıktığı ağaçtan düştü

Rize’nin Pazar ilçesinde kiraz toplamak için çıktığı ağaçtan dengesini kaybederek yaklaşık 10 metre yükseklikten düşen bir kişi yaralandı.

Olay Pazar ilçesine bağlı Hisarlı köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, kiraz toplamak amacıyla ağaca çıkan Tayfun Tafralı, bir anlık dikkatsizlik sonucu dengesini kaybederek yaklaşık 10 metre yükseklikten yere düştü. Tafralı’nın düştüğünü gören yakınları durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine kısa sürede sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralı genç, engebeli arazide sağlık ekipleri ve çevredeki vatandaşların yoğun çabasıyla sedyeyle taşınarak hazır bekletilen ambulansa ulaştırıldı. Olay yerinde yapılan ilk müdahalesinin ardından Kaçkar Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Tayfun Tafralı, buradaki ilk müdahalesinin ardından Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.