blank
Mustafa Akgün tarafından
31 Ocak, 2025 10:53 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Yenice’de Uyuşturucu ve Bağımlılıkla Mücadele Toplantısı Yapıldı

Yenice İlçesinde, Kaymakamlık ve İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda “Uyuşturucu ve Bağımlılıkla Mücadelede Eğitim ve Önleme Faaliyetleri” konulu toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıya, Yenice Kaymakamı Mehmet Abdulkadir Güvenç, Yenice Belediye Başkanı Ş. Sertaş Karakaş, İlçe Emniyet Amiri Osman Korkut, Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Ak, Karabük İl Sağlık Müdürü Op. Dr. İsmail Kara, Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Bekir Poçan ve çeşitli kurum müdürleri katıldı. Yenice halkının yoğun ilgi gösterdiği toplantıda, bağımlılıkla mücadelede önemli mesajlar verildi.

BAĞIMLILIK TOPLUMUN GELECEĞİNİ TEHDİT EDİYOR

Toplantıda bir sunum gerçekleştiren Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Ak, bağımlılığın yalnızca bireysel değil, aynı zamanda toplumsal bir sorun olduğunu belirtti. “Bağımlılık toplumların bugününü ve geleceğini tehdit eden, özellikle genç kuşakları esir alan çok boyutlu bir problemdir,” diyen Prof. Dr. Ak, eğitim ve bilgilendirme çalışmalarının bu mücadelenin en etkili adımlarından biri olduğunu vurguladı.

BAĞIMLILIĞIN ZARARLARI VE MÜCADELE YÖNTEMLERİ

Bağımlılığın ruhsal, fiziksel ve sosyal sorunlara yol açan bir hastalık olduğunu ifade eden uzmanlar, madde kullanımının bireyin yaşamını sürdüremez hale getirdiğine dikkat çekti. Bağımlılıkla mücadelede bireysel farkındalık kadar toplumsal dayanışmanın da önemli olduğunun altı çizildi.

SAĞLIK BAKANLIĞI’NIN ÇALIŞMALARI

Türkiye genelinde uyuşturucu kullanımının önlenmesine yönelik Sağlık Bakanlığı tarafından kapsamlı önlemler alınırken, tedavi ve danışmanlık hizmetleri hızla yaygınlaştırılıyor. Ülke genelinde hizmet veren 36 Alkol ve Uyuşturucu Madde Bağımlılığı Tedavi ve Eğitim Merkezi (AMATEM), 8 Çocuk Ergen Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi (ÇEMATEM), 111 Ayaktan Tedavi Merkezi ve 21 Sosyal Uyum Merkezi’nin yanı sıra Alo 191 Uyuşturucu ile Mücadele Danışma ve Destek Hattı 7/24 ücretsiz hizmet veriyor.

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
blank
Asuman Doğan tarafından
31 Ocak, 2025 10:57 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

KBÜ, LEOS İle Eğitimde Dijital Devrim Başlattı

Karabük Üniversitesinin, lisansüstü eğitimde dijitalleşme hedefiyle hayata geçirdiği “LEOS” üç pilot ana bilim dalında kullanıma sunuldu.

Karabük Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Otomasyon Sistemini ile akademik ve idari süreçleri hızlandırarak daha verimli ve sürdürülebilir hale getirmeyi amaçlıyor. Sistem, 27 Ocak itibarıyla 800 öğrenci, 200 kurum içi akademisyen, 43 kurum dışı akademisyen ve enstitü yöneticileri tarafından aktif olarak kullanılmaya başlandı.

YÖNETMELİK UYUMUNDA OTOMASYON GÜVENCESİ

LEOS, canlı performansa geçiş yaptığı ilk andan itibaren tüm işlemleri yönetmeliklere uygunluk açısından otomatik kontrol etme kabiliyeti ile dikkat çekti. Kullanıcıların geri bildirimleri sistemin kolay öğrenilebilir ve kullanıcı dostu bir yapıya sahip olduğunu ortaya koyarken, bu sayede sistem hızla benimsendi.

“LEOS” HEM ZAMANDAN TASARRUF ETTİRİYOR, HEM DE KÂĞIT İSRAFINI ÖNLÜYOR

LEOS ile birlikte enstitüdeki yönetim kurulu yazışmalarında kâğıt dönemi sona erdi. Artık yönetim kurulu kararları otomatik olarak sistemde oluşturuluyor ve süreç, diğer yazışmalar için farklı programlara ihtiyaç duyulmadan doğrudan LEOS üzerinden tamamlanıyor. Bu yenilik, yalnızca bürokratik yükü hafifletmekle kalmıyor, aynı zamanda hızlı ve hatasız işleyişi mümkün hale getiriyor.

LEOS YAYGINLAŞACAK       

Pilot uygulamada alınan olumlu geri dönüşlerle birlikte, sistemin diğer ana bilim dallarında da yaygınlaştırılması hedefleniyor. Bu süreçte kullanıcı deneyiminden alınan geri bildirimlerle sistemin daha da geliştirilmesi planlanıyor.

Şu an için İşletme, Makine Mühendisliği ve Anatomi ana bilim dallarında kullanılan LEOS’un, zamanla daha geniş bir alana yayılması hedefleniyor. Karabük Üniversitesi, sistemin işleyişine dair eğitim videoları ve kılavuzları içeren bir sekmeyi web sitesine ekleyerek öğrenciler ve akademisyenler için erişimi kolaylaştırdı. 

Karabük Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Zeynep Özcan, sistemin başarıyla çalıştığını vurgulayarak, “Üç pilot ana bilim dalımızdaki tüm işlemler LEOS üzerinden yürütülüyor ve süreç tamamen otomatize edildi.” dedi.

Doç. Dr. Zeynep Özcan, LEOS’un Türkiye’deki tüm enstitüler için büyük bir dijital altyapı sunduğunu belirterek şöyle devam etti: “LEOS, sadece Karabük Üniversitesi için değil, tüm Türkiye’deki enstitülerin işleyişini kolaylaştıracak devrim niteliğinde bir sistem. Bu kadar özel bir yazılımın Karabük Üniversitesinde kurgulanmış ve üretilmiş olması bizim için gerçekten gurur verici.”

Bu dijital dönüşümde Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık’ın desteğinin büyük olduğunu vurgulayan Özcan, “Bize inandı, destek verdi, tüm enstitü personeli adına kendisine şükranlarımızı sunuyoruz.” dedi.

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.