Yenice'de Muhtarlar Akademisi Düzenlendi - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
da 2
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
30 Kasım, 2025 12:58 tarihinde yayınlandı
0
0

Yenice’de Muhtarlar Akademisi Düzenlendi

Karabük Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Muhtarlar Akademisi kapsamındaki bilgilendirme çalışmalarına Yenice ilçesinde devam etti. Yenice’de görev yapan muhtarların katılımıyla düzenlenen programda, aile odaklı hizmetlerin yerel düzeyde etkin bir şekilde yürütülmesine yönelik önemli değerlendirmeler yapıldı.

Programın açılışında, “Aile Yılı ve Bakanlık Hizmet Modelleri Tanıtımı” başlıklı bir sunum gerçekleştirildi. Sosyal Hizmet Personeli Ömer Faruk Çınar tarafından yapılan sunumda, Aile Yılı kapsamında yürütülen çalışmaların toplum yapısını güçlendirmeye olan katkıları ve Bakanlık hizmet modellerinin sahada nasıl uygulandığı katılımcılarla paylaşıldı.

Etkinliğin bir diğer önemli gündem maddesi ise “Aile İçi Şiddet ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele” oldu. Bu oturumda söz alan Sosyal Hizmet Personeli Büşra Kot, şiddetin önlenmesi, tespiti ve mağdurların doğru başvuru kanallarına yönlendirilmesi konularında muhtarlara düşen kritik rolü vurguladı. Kot, mahalle düzeyinde en yakın birim olarak muhtarların, şiddet olaylarının önlenmesi ve müdahalesinde hayati bir öneme sahip olduğunun altını çizdi.

Yenice’de düzenlenen eğitim programına muhtarların gösterdiği yoğun ilgi, aile odaklı sosyal hizmet çalışmalarının yerelde güçlendirilmesi adına Karabük Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü için değerli bir geri bildirim olarak değerlendirildi. Karabük Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkilileri, toplumun her kesimine ulaşmayı hedefleyen eğitim ve farkındalık çalışmalarını kararlılıkla sürdüreceklerini bildirdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kastamonuda ciftcilere 147 bin adet sebze fidesi dagitildi PGFOtdkV
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Nisan, 2026 20:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu’da çiftçilere 147 bin adet sebze fidesi dağıtıldı

Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde çiftçilere 147 bin adet sebze fidesi dağıtıldı.

Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde sebze üretim alanlarının artırılması amacıyla çiftçilere salatalık, domates, biber ve patlıcan fideleri yüzde 75 hibeli verildi. Tarım ve Orman Bakanlığının destekleriyle hazırlanan 147 bin fide İnebolu Ziraat Odası tarafından üreticilere dağıtıldı.

Çiftçilerin dağıtılan fidelere yoğun ilgi gösterdiğini belirten İnebolu Ziraat Odası Başkanı Suat Balaban, “Bugün Köprübaşı mevkiinde çiftçilerimize fidelerimizin dağıtımını gerçekleştirdik. Domates, patlıcan, biber, çarliston biberden oluşan toplam 147 bin adet fidemizi çiftçilerimiz destek olmak ve sebze üretim alanlarının artırılması amacıyla çiftçilerimize ulaştırıyoruz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin