Reklam
Reklam
66e1735ab8b9a jpg
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
11 Eylül, 2024 13:58 tarihinde yayınlandı
0

Yenice’de Köylülerin Hak Arama Mücadelesi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)  Karabük Milletvekili Cevdet Akay, Yenice İlçesinde orman köylülerinin üç aydır haklarını alamadıkları gerekçesiyle başlattıkları eyleme destek vererek, köylülerin yanında olduklarını açıkladı.

Akay, köylülerin Yenice Orman İşletme Müdürlüğü önünde kamyonlarıyla hak arayışı için eylem yaptıklarını belirtti.

“ORMAN KÖYLÜLERİMİZ AYAKTA, BİZ DE YANLARINDAYIZ”

Orman köylülerinin taleplerine dikkat çeken Cevdet Akay, yaptığı açıklamada, “Yenice Orman İşletme Müdürlüğü önüne kamyonlarını yanaştıran orman köylülerimiz, Yenice İlçemizde bulunan 34 orman kooperatifi ve bu kooperatiflerde çalışan 3122 orman emekçisi adına haklarını aramak için eylem yapıyorlar. Çevre il ve ilçelerde kayın üretimi devam ederken, Yenice’de kayın üretiminin durması nedeniyle geçimlerini bu işten sağlayan binlerce köylümüz, aileleriyle birlikte üç aydır büyük bir mağduriyet yaşıyor” dedi.

Milletvekili Akay, 2024 yılı üretimi için verilen kayın damgalarının %80’inin hâlâ dikili durduğunu ve Yenice’de yaklaşık 30 bin metreküp orman envalinin depo yetersizliği nedeniyle ormanda çürümekte olduğunu vurguladı.”Orman İşletme Müdürlüğü’nün iş bilmezliği yüzünden meydana gelen bu durum kabul edilemez,” diyen Akay, köylülerin taleplerinin net olduğunu belirtti: “Tüm kayın emvalinin kesilerek depoya indirilmesi ve yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi.”

Akay, orman köylülerinin yanında olduklarını ve mağduriyetleri giderilene kadar bu desteği sürdüreceklerini ifade etti.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
TASARIM5 2
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
23 Mayıs, 2026 14:02 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0

SAFRANBOLU BELEDİYESİNDE GELENEKSEL BAYRAMLAŞMA PROGRAMI DÜZENLENDİ

Safranbolu Belediyesinde, Kurban Bayramı dolayısıyla geleneksel bayramlaşma programı gerçekleştirildi.

Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, bayram öncesi son mesai gününde belediye personeliyle bir araya gelerek çalışanların ve ailelerinin bayramını kutladı. Belediye hizmet binasında düzenlenen programa Belediye Başkan Yardımcıları Taner Timar, Kemal Akgül ve Kurtuluş Çavuş ile birim müdürleri ve belediye çalışanları katıldı.

Programda konuşan Belediye Başkanı Elif Köse, Safranbolu’nun gelişimi ve güzelleşmesi için gece gündüz demeden fedakarca çalışan tüm personele teşekkür etti.

Köse, bayramlaşma merasiminde yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

“Kurban Bayramı’nı karşılamaya hazırlanırken, kentimiz için emek veren mesai arkadaşlarımızla bayramlaşma programında bir araya geldik. Safranbolu’muza değer katan çalışma arkadaşlarımıza emekleri için teşekkür ediyor; kendilerine ve ailelerine sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir Kurban Bayramı diliyoruz.”

Başkan Köse ve başkan yardımcıları, belediye personeliyle tek tek tokalaşarak bayramlaştı. Program, iyi dileklerin sunulması ve hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin