Yenice ilçesinde Çeltik Köyü Muhtarlığı ve Kooperatifi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen 6.Çeltik Köyü Göktepe Şenlikleri Göktepe Yaylasında yapıldı.
Şenliğe, Karabük Milletvekili Cumhur Ünal, Yenice Kaymakamı Muhammed Evlice, Belediye Başkanı Zeki Çaylı, STK başkanları, siyasi ilçe başkanları ve vatandaşlar katıldı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan Göktepe Şenlikleri daha sonra konuşmalar ile devam etti. Yenice İlçe Kaymakamı Muhammed Evlice kısa bir konuşma yaparak Göktepe Şenliklerinin Yenice’nin tanıtımına katkı sağladığını belirtti. Karabük Milletvekili Cumhur Ünal ise Göktepe Yaylası şenliklerinde vatandaşlarla bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek şenliğin düzenlenmesine emeği geçenlere teşekkür etti. AK Parti Karabük Milletvekili Cumhur Ünal daha sonra yaylaya pikniğe gelen vatandaşları tek tek ziyaret ederek sohbet etti. Şenliklerde yoğurt yeme, halat, yağlı güreş ve çuval yarışı düzenlenerek yarışmalar eğlenceli görüntülere sahne oldu .
Şenliklerde Göktepe ağası da yeniden seçilerek bu yıl ki Göktepe Ağası Yeniceli işadamı Sandalye Fabrikası işletme sahibi Ali Karakaş oldu. Şenlikte sanatçı olarak bölgenin sevilen simalarından Ramazan Çelik ve Sevgi Petek sahne aldı. Çelik ve Petek m şarkılarıyla alanı dolduran vatandaşları coşturdu. Program konserden sonra sona erdi.


Yenice’de 6’ncı Göktepe şenlikleri yapıldı
KARABÜK BELEDİYESİ’NDEN KARABÜKLÜ ŞAİRE VEFA
Karabük Belediyesi, kentin kültürel hayatına uzun yıllar emek veren emekli matematik öğretmeni ve şair Osman öğretmen için anlamlı bir vefa programı gerçekleştirdi. Şiir ve müziğin buluştuğu etkinlikte duygu dolu anlar yaşandı.
1949 yılında Karabük’te dünyaya gelen ve uzun yıllar öğretmenlik mesleğini sürdüren 77 yaşındaki şair, eğitim hayatındaki katkılarının yanı sıra kaleme aldığı şiirlerle de Karabük’ün kültürel hafızasında önemli bir yer edindi. İki şiir kitabı bulunan sanatçı; eserlerinde insan sevgisi, toplumsal duyarlılık ve hayatın içinden duyguları işleyerek birçok kişiye ilham oldu.
Karabük Belediyesi tarafından düzenlenen programda müzik dinletisi gerçekleştirilirken, öğrencileri de Osman öğretmenlerini yalnız bırakmadı. Öğrenciler, şairin eserlerinden şiirler seslendirerek programa anlam kattı.
BAŞKAN ÇETİNKAYA: “SANATÇILARIMIZA HAYATTAYKEN SAHİP ÇIKMALIYIZ”
Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, toplumun kültürel hafızasını oluşturan sanatçılara sahip çıkmanın önemli olduğunu belirterek, “Şehrimizin değerlerine vefa göstermeyi çok kıymetli buluyoruz. Osman öğretmenimiz yalnızca yetiştirdiği öğrencilerle değil, eserleriyle de Karabük’ün kültürel hayatına önemli katkılar sunmuş kıymetli bir ismimizdir. Sanatçılarımıza ve büyüklerimize hayattayken sahip çıkmak, onların emeklerini yaşatmak hepimizin sorumluluğudur” ifadelerini kullandı.
DOĞUM GÜNÜNDE ANLAMLI SÜRPRİZ
Etkinlikte ayrıca 15 Mayıs doğum günü dolayısıyla sanatçıya sürpriz pasta hazırlanırken, Karabük Belediyesi tarafından “Hayat Ağacı” hediye edildi. Samimi atmosferde gerçekleşen programda duygu dolu anlar yaşandı.

