Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
22 Şubat, 2018 13:56 tarihinde yayınlandı
0

Yeni doğan bebeğini dereye atan anneye 18 yıl hapis cezası

3 yıl tutuklu kaldı, serbest bırakıldı, yeniden tutuklandı

Karabük’te 6 yıl önce evde doğurduğu bebeği dereye atarak öldürdüğü iddia edilen anneye 18 yıl hapis cezası verildi. Yargıtay tarafından bozulan davada olaydan 3 sene sonra serbest kalan anne ve babanın yargılandığı davada karar çıktı.
Olay, 3 Ocak 2012 tarihinde  Cumayanı köyünde meydana geldi. İddiaya göre, Yağmur Gül (27) isimli kadın, kanaması olduğu gerekçesiyle doktora başvurarak düşük yaptığını, çocuğunun ölü doğduğunu söyledi. Kadını muayene eden doktorlar, düşük yapılmadığını, normal doğum olduğunu belirleyerek şüpheli durumu jandarmaya bildirdi. Bunun üzerine jandarma ekibi, köyde yaptıkları çalışmada derede yeni doğmuş bebeğin cesedini buldu. Ankara Adli Tıp Kurumunda yapılan otopsi sonucu bebeğin kordonunun bağlanmadığı, kan kaybı ve soğuktan öldüğü, daha sonra dereye atıldığı tespit edildi.
MÜEBBET HAPİS CEZASI VERİLMİŞTİ
Olay sonrası çıkarıldıkları mahkemece tutuklanan anne Yağmur Gül (27) ile eşi Numan Gül’e (29) 11 Eylül 2012 yılında Karabük Ağır Ceza mahkemesinde görülen karar davasında kasten ve tasarlayarak adam öldürmeden dolayı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.
3 YIL SONRA SERBEST KALDILAR
Yeni doğan bebeklerini kasten öldürme suçundan Karabük Ağır Ceza Mahkemesince müebbet hapis cezasına çarptırılan anne Yağmur Gül ve eşi Numan Gül’ün avukatları tarafından temyize giden karar Yargıtay 1. Ceza Dairesi tarafından verilen hükümle bozularak dosyanın yeniden görülmesi üzerine iade edildi. Bunun üzerine 3 yıl tutuklu kalan anne ve baba tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Yargıtay 1. Ceza Dairesi tarafından anne Yağmur Gül’ün ‘gebelik sonrası ortaya çıkan psikozların neden olup olmayacağının’ tespiti açısından Adli Tıp’tan alınacak raporlara göre ceza verilmesinin talep edilmesi üzerine yapılan tetkiklerde kadının cezai sorumluluğunun tam olduğu tespit edildi. Bunun üzerine görülen davada anne Yağmur Gül, 10 Mayıs’ta ikinci defa tutuklanarak cezaevine gönderildi.
18 YIL HAPİS CEZASI VERİLDİ
Karabük 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye devam davada karar verildi. Mahkemede tutuklu sanık Yağmur Gül ile tutuksuz yargılanan Numan Gül ve avukatları hazır bulundu. Görülen karar davasında baba Numan Gül beraat ederken, anne Yağmur Gül’e ‘kasten öldürmenin ihmali davranışla işlemesi’ suçunu işlediği anlaşıldığından 22 yıl hapis cezası verildi. Cezaya 1/6 oranında indirim yapılarak Yağmur Gül’ün 18 yıl 4 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
iranin trabzon baskonsolosu mohebati dunya iranlilarin dimdik dayanmasina cok sasirdi RFF6bp13
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Mayıs, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

İran’ın Trabzon Başkonsolosu Mohebati: “Dünya, İranlıların dimdik dayanmasına çok şaşırdı”

İran İslam Cumhuriyeti’nin Trabzon Başkonsolosu Naser Mohebati, dünyanın İranlıların saldırılara dimdik dayanmasına çok şaşırdığını belirterek, “Ülkemiz bir iki günlük kültüre sahip değil. Tarih boyu kültürümüz ve medeniyetimiz var. Bu kolaylıkla yıkılmaz, yakılmaz” dedi.

İran İslam Cumhuriyeti’nin Trabzon Başkonsolosu Naser Mohebati, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde bölgedeki gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu. İran’ın kültürel yapısına vurgu yapan Mohebati, savaş ve müzakere süreçlerine dair mesajlar verdi. İran’ın tarih boyu kültürü ve medeniyeti olduğunu kaydeden Mohebati, “Bizim rehberimiz şehit oldu. Kendisi de bunu istiyordu. Liderimiz bununla çok iftihar ediyordu. Şehit olmayı arzu ettiğini çok tekrar etmişti. Çok insanlar vardı hak yolunda çalışanlar, gazilerimiz. Tarih boyunca kültürümüzde olanlar şehadeti arzu etmişlerdi, şehit oldular. Çocuklarımızın şehit olmasına çok üzüldük. Dünya, İranlıların dimdik dayanmasına çok şaşırdı. Nasıl olur da bir ülkeyi bombalarsın da memleketin lideri, insanları şehit olur ama o ülke dağılmaz ve yıkılmaz? Bizim kültürümüzde bu var. Ülkemiz bir iki günlük kültüre sahip değil. Tarih boyu kültürümüz ve medeniyetimiz var. Bu kolaylıkla yıkılmaz, yakılmaz. Ekonomimizin, insanlarımızın, binalarımızın yıkılması mümkün müydü? Ülke dimdik dayandı, istikrarını kaybetmedi. İran bunu gösterdi. İran’ın halkı önemliydi” diye konuştu.

“Müzakere olurken yeni savaş başlattılar”

Müzakere sürecine de değinen Mohebati, “Geçen sene savaştan 12 gün önce İran, ABD ve Avrupa ülkeleriyle konuşurken onlar bize saldırı yaptılar. Son savaştan 1 gün önce İran müzakeredeydi, karar verilmişti. Müzakere olurken yeni savaş başlattılar. Bu gösterir ki; onların hedefleri hiçbir zaman müzakere değildi. Müzakereden zaman kazanırlar, silahlanırlar ve büyük bir savaşa yeniden başlarlar. İran şimdi diyor ki, ‘savaşları bitirin, müzakere yapalım, konuşalım’. Bu mühim bir mesajdı” şeklinde konuştu.

“Türkiye’nin tüm telaşı bu savaşı bitirmekti”

Türkiye ile İran’ın ilişkilerine de değinen Mohebati, “İran dedi ki, ‘Ben Türkiye toprağına hiçbir zaman füze göndermedim’ ve göndermez. Türkiye ile İran’ın kardeşliği çok istikrarlıdır. Tarih boyu böyledir ve çok önemlidir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan iyi mesajlar gönderdi. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan çok iyi mesajlar verdiler. Bu konuda Türkiye’yi kendimize kardeş biliriz. Türkiye’nin tüm telaşı bu savaşı bitirmekti” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin