Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
18 Temmuz, 2023 11:01 tarihinde yayınlandı
0

Yedikleri mantardan zehirlenen çift hastanelik oldu

KASTAMONU (İHA) – Kastamonu’nun Tosya ilçesinde mantar yiyen çift, zehirlenme şüphesi ile gittikleri hastanede tedavi altına alındı.
Edinilen bilgiye göre İstanbul’dan Tosya ilçesi Zincirlikuyu köyüne, ailelerini ziyaret etmek için gelen S.C. ve ismi öğrenilemeyen eşi, ormanlık alanda topladıkları mantarı yedi. Bir süre sonra rahatsızlanan çift, Tosya Devlet Hastanesine götürüldü. Mantar sebebiyle zehirlendikleri şüphesi ile tedavi altına alınan çiftin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
vs
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
12 Haziran, 2026 14:22 tarihinde yayınlandı
0

Safranbolu’da süne sürvey çalışmaları tamamlandı

Safranbolu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen Süne Mücadelesi Programı kapsamında ilçeye bağlı köylerde süne sürvey çalışmaları tamamlandı.

Teknik personeller tarafından Davutobası, Alören, Değirmencik, Karapınar, Düzce ve Ağaçkese köylerinde gerçekleştirilen arazi incelemelerinde, hububat ekili alanlarda süne yoğunluğu kontrol edildi.

Yapılan sürvey ve değerlendirmeler sonucunda, bölgedeki süne popülasyonunun ekonomik zarar eşiğinin altında olduğu belirlendi. Bu nedenle söz konusu alanlarda kimyasal mücadele yapılmasına gerek olmadığı ifade edildi.

Yetkililer, ürün verim ve kalitesini olumsuz etkileyebilen süne zararlısına karşı çalışmaların belirlenen program doğrultusunda sürdürüleceğini, üreticilerin ise tarım teşkilatlarının bilgilendirmelerini takip etmelerinin önem taşıdığını kaydetti.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin