Yaşamla Ölüm Arasında Mücadele - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
28 Nisan, 2015 14:44 tarihinde yayınlandı
0
0

Yaşamla Ölüm Arasında Mücadele

Parkta Kalbi Duran Öğrenci Helikopterle Ankara’ya Sevk Edildi
Karabük’te çocuk parkında gezdiği sırada kalbi duran 13 yaşındaki öğrenci, 112 ekiplerinin yoğun çabası ile hayata döndürüldükten sonra, Sağlık Bakanlığı’na ait 112 hava ambulansı ile Ankara’ya sevk edildi.
Esentepe Mahallesi Doğantepe Parkı’nda gezinti yapan 13 yaşındaki Oktay Duru, bir anda yere yığıldı. Yoldan geçen bir vatandaşın yardımına koştuğu çocuğun yüzünün morardığını ve nefes almakta güçlük çektiğini gören vatandaş, durumu 112’ye bildirdi. Bu sırada olay yerine 112 ambulansı sevk edilirken, komuta merkezi tarafından ihbarı yapan vatandaşa çocuğa yapması gereken sağlık bilgileri verilerek kalp masajı yapması istendi. Yaklaşık 5 dakika içerisinde olay yerine ulaşan 112 ekipleri, Duru’nun kalbinin durduğunu tespit etti. Elektro şok ile kalbe yapılan masajla hayata döndürülen Duru daha sonra KBÜ Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak yoğun bakıma alındı. Burada yapılan tetkiklerde Duru’da hipertrofik kardiyomiyopati (Kalp büyümesi) olduğu tespit edilmesi üzerine Ankara’ya sevk edilmesine karar verildi. İl Sağlık Müdürlüğü’nün Sağlık Bakanlığı ile irtibata geçmesi üzerine Ankara’dan havalanan Sağlık Bakanlığı’na ait 112 hava ambulansı Karabük İl Jandarma Komutanlığı’nda yer alan piste indi. İl Sağlık Müdürü Ahmet Sarı ve UMKE ekiplerinin koordinatörlüğünde ambulansla Jandarma Komutanlığı’na getirilen Oktay Duru, hava ambulansı ile Ankara Dr. Sami Ulus Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
wewew
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
21 Nisan, 2026 09:30 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 20.04.2026 15:43
0
0

YENİŞEHİR SİNEMASI TAMAM, OTEL NE OLACAK?

Karabük’te kültürel miras birer birer ayağa kalkıyor, gözler şimdi atıl durumdaki eski otele çevrildi

Karabük’ün köklü yerleşim alanlarından Yenişehir Mahallesi’nde yıllardır kaderine terk edilmiş yapılar yeniden hayat buluyor. Belediye tarafından restore edilerek halkın kullanımına açılan Havuzlu Bahçe’nin ardından, açık hava sinemasında başlatılan çalışmalar kentte memnuniyet oluşturuyor. Aynı zamanda Yenişehir Sineması için de restorasyon sürecinin başlayacak olması kamuoyunda heyecan yarattı. Ancak bölge sakinleri Yenişehir’in simge yerlerinden biri olan ve bir dönem “Pelenkoğlu” ismiyle otel olarak hizmet veren, zamanla ise atıl duruma düşen binanın da restore edilmesi gerektiğini ifade ediyor.

KÜLTÜREL HAFIZA YENİDEN CANLANIYOR

Yenişehir’de yürütülen restorasyon projeleri, Karabük’ün geçmişine sahip çıkma adına önemli bir hamle olarak değerlendirilirken, özellikle açık hava sinemasının yeniden düzenlenmesi ve kapalı sinemanın da projeye dahil edilmesi, bölgenin eski sosyal yaşamına dönüş sinyalleri veriyor.

Mahalle sakinleri, bu çalışmaların yalnızca fiziki yenileme değil, aynı zamanda toplumsal hafızanın yeniden inşası anlamına geldiğini ifade ediyor.

GÖZLER ESKİ OTEL BİNASINDA

Tüm bu gelişmelerin ardından dikkatler, uzun süredir kullanılmayan ve giderek harabeye dönen eski otel binasına çevrildi. Bir dönem kentin önemli konaklama noktalarından biri olan yapı, bugün bakımsızlığı ve kontrolsüz kullanımlar nedeniyle bölge halkını rahatsız ediyor.

Vatandaşlar, binanın özellikle akşam saatlerinde farklı grupların uğrak noktası haline geldiğini, bu durumun hem güvenlik hem de çevre düzeni açısından ciddi risk oluşturduğunu dile getiriyor.

“AYNI KADERİ PAYLAŞMASIN”

Bölge sakinleri, Havuzlu Bahçe ve sinema projelerinde olduğu gibi bu yapının da restore edilerek kente kazandırılmasını istiyor. Yapının turizm, kültür ya da sosyal yaşam alanı olarak değerlendirilmesinin mümkün olduğunu belirten vatandaşlar, yetkililere çağrıda bulunarak, “Nasıl ki diğer atıl durumdaki tarihi ve kültürel yapılar ayağa kaldırılıyorsa, burası da aynı şekilde restore edilmeli ve kente kazandırılmalı. Burası yıllarca Karabük’e ve konuklarına hizmet etmiş bir yer. Yeniden değerlendirilirse hem mahalle kazanır hem de kentimiz” ifadelerini kullandı.

Karabük’te kültürel mirasın korunmasına yönelik atılan adımlar takdir toplarken, otel olarak kullanılan binanın geleceği merak konusu olmaya devam ediyor. Şehrin hafızasında önemli bir yer tutan bu yapının kaderine terk edilmemesi için çağrılar artarken, gözler şimdi yetkililerin atacağı adımlara çevrildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin