Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi organizasyonunda “Yarışma Yoluyla Mimarlık” konferansı düzenlendi.
Hamit Çepni Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa Üniversite Akademik, İdari Personeli ve öğrenciler katıldı.
Kolektif Mimarlar; Mimar Sıddık Güvendi; Yarışma serüveninin okul yıllarında başladığını, birlikte daha iyi çalıştıklarını, burada olmalarının amacı katılımcıların arasından bir kişinin bile ‘bizde bunu yapabiliriz’ dedirtebilmek olduğunu, Mimar Tuna Han Koç; Kafasında yarışma çizmek olduğunu bunu gerçekleştirebilmek için İstanbul’a gittiğini, ekip arkadaşlarıyla yarışma çizmek için bir araya geldiklerini, Mimar Barış Demir Yarışma ‘yapmak virüs kapmak gibidir, bir kere girince çıkmıyor’ diyerek, yarışma yapmanın iş alma yöntemlerinden farklı ve çok zevkli bir yöntem olduğunu belirtti.
Kolektif Mimarlar sonuna kadar yarışma projeleri yapmaya devam edeceklerini mutlaka her mimarın bir kezde olsa yarışma projesi çizmesi gerektiğini vurguladılar.
Yarışma için ve diğer hazırladıkları projelerini; Roboski Müzesi (Finale kalan), Şişli Kültür Merkezi(2.lik ödülü),Kırklareli-Lüleburgaz Şehirlerarası Otobüs Terminali(1.lik ödülü ve ilk uygulanacak proje),Avanos’un Yeni Köprüsü ve Çevresi(1.lik ödülü),Şişli Halide Edip Adıvar Külliyesi(1.lik ödülü),İzka Hizmet Binası, Adıyaman Aktif Yaşam Merkezi, Eskişehir Eğitim Kampüsü(1.lik ödülü),Lösev Çerkeş Doğal Yaşam Merkezi, Adana Kent İçin Dönüşüm 15 Ocak Stadyumu, Ilgaz Dağı İçin Kafeterya, Aksaray Cumhuriyet Mahallesi(2.lik ödülü),Biga Kültür ve Kongre Merkezi, Küçükçekmece Eğitim Kampüsü(1.lik ödülü),Uşak Belediye Hizmet Binası,rrd(Rauf Denktaş)Anıt Mezarı ve Müzesi, Mersin Ticaret Odası, Sun Plaza\Kartal, Apartman\Erzurum ve Kadıköy, Ekol Lojistik Yönetim Binası,Defacto Depolama Tesisi, Uşak Otobüs Terminali(2.lik ödülü),Sivas Organize Sanayi Bölgesi Hizmet Binası, Çukurova Belediye Hizmet Binası, Isparta Ofis Binası, Ekol Lojistik Depolama Tesisi, Kayseri Ticaret Odası projesi’ni örneklerle katılımcılara anlattılar.
Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aysun Özköse; “Bizim okuduğumuz yıllarda yarışmacı mimarlara yaklaşamazdık. Bu dönemde genç olarak hocalarımızın kısa sürede bu kadar ödül almaları cesaret verici bir serüven, bunları bizimle paylaştıkları için kendilerine teşekkür ederiz. ”dedi
Katılımcıların merak ettikleri soruların cevaplanmasının ardından, konferans hediye takdimi ve fotoğraf çekimiyle son buldu.
Kolektif Mimarlar ağaç dikimi için Üniversite Botanik Bahçesi’ne geçerek kendi adlarına hazırlanan ağaçlarını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Kadı eşliğinde diktiler