Yapım işi Bayburt Group tarafından sürdürülen ve 12 yıldır bitmeyen tünelde 2 ilin valisi incelemede bulundu - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Haziran, 2024 12:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Yapım işi Bayburt Group tarafından sürdürülen ve 12 yıldır bitmeyen tünelde 2 ilin valisi incelemede bulundu

Erzurum-Bayburt sınırındaki 2 bin 400 rakımlı Kop geçidinin 2 bin rakımlı noktasında 2012 yılında dönemin Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından temeli atılan ve 3 yıl içerisinde tamamlanarak hizmete açılacak vaadinde bulunulan, yapım işi de Bayburt Group tarafından sürdürülen, 12 yıldır da tamamlanamayan tünelde 2 ilin valisi incelemede bulundu.

Bayburt Valisi Mustafa Eldivan ile Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Bayburt ve Erzurum illerini birbirlerine bağlayan ana güzergâh üzerindeki Kop Dağı Geçidi’nde çalışmaları devam eden Kop Tünelini yerinde inceledi.

Çalışmalar için kurulan şantiyede, Karayolları 12’inci Bölge Müdürü Yücel Oğuzhan ve yüklenici firma Bayburt Group yetkililerinden tünelin son durumuna ilişkin bilgi alan valiler, çalışmaların devam ettiği tünel inşaatında incelemelerde bulundu.

Tünelin ne zaman hizmete gireceğine dair Bayburt Valiliğinin sosyal medya paylaşımlarında herhangi bir bilgiye yer verilmezken en son dönemin Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Kop tüneline yaptığı ziyarette tünelin 2023 yılında hizmete gireceğini kaydetmişti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
safranbolu tso yorex fuarinda yoresel urunlerini tanitti iCzqzQOq
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Nisan, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Safranbolu TSO, YÖREX Fuarı’nda yöresel ürünlerini tanıttı

Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası, bu yıl 14’üncüsü düzenlenen YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı’na Batı Karadeniz Kalkınma Birliği ile birlikte katılarak bölgenin yöresel ürünlerini tanıttı.

Türkiye’nin dört bir yanından katılımcıların yer aldığı fuarda Safranbolu standı ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.

Fuarda, Safranbolu’nun coğrafi işaretli ürünleri başta olmak üzere yöresel lezzetler katılımcıların beğenisine sunuldu.

Erol Altuntepe, yaptığı açıklamada, bu tür organizasyonların yerel üreticilerin tanıtımı ve ürünlerin ulusal pazarda bilinirliğinin artırılması açısından büyük önem taşıdığını belirtti.

YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı’nın hem ticari bağlantılar kurmak hem de kültürel değerleri geniş kitlelere ulaştırmak adına önemli bir platform olduğunu ifade eden Altuntepe, Safranbolu’nun değerlerini tanıtmaya yönelik çalışmaların sürdürüleceğini kaydetti.

Fuar süresince Safranbolu standını ziyaret eden katılımcılara ürünler hakkında bilgi verilirken, bölgenin turizm potansiyeli de tanıtıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin