Karabük Postası tarafından
04 Temmuz, 2023 10:09 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Wagner lideri Prigojin: “Yakın zamanda cephede yeni zaferler göreceksiniz”

Rusya'da silahlı isyan girişiminde bulunan Rus paralı asker grubu Wagner'in kurucusu Evgeny Prigojin, "Yakın zamanda cephede yeni zaferler göreceksiniz" dedi.

Geçtiğimiz haziran ayında Rusya'da kısa süreli isyan çıkaran Rus paralı asker grubu Wagner'in lideri Evgeny Prigojin, sosyal medya üzerinden sesli mesaj yayınladı. Rus halkına seslenen Prigojin, "Bugün her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Bu destek için teşekkür ederim" dedi. Başkent Moskova'ya başlattıkları silahlı ilerlemeyi “adalet yürüyüşü” olarak nitelendiren Prigojin, "Adalet yürüyüşümüz, hainlerle mücadeleyi ve toplumu harekete geçirmeyi amaçlıyordu. Bence bunu büyük ölçüde başardık" ifadelerini kullandı. Wagner'in dağıtılıp dağıtılmayacağı sorusuna yanıt veren Prigojin, "Yakın zamanda cephede yakın zaferlerimizi göreceğinizden eminim" ifadelerini kullanarak, Wagner'in faaliyetlerinin devam edeceği sinyalini verdi. Wagner isyanı Rusya'nın Ukrayna'ya karşı savaşında cephede aktif rol alan paralı asker grubu Wagner'in lideri Prigojin, 23 Haziran'da Rus ordusunun Wagner kamplarına saldırı düzenlediğini belirterek isyan başlatmış, Rusya Savunma Bakanı Şoygu ve Rusya Genelkurmay Başkanı Gerasimov'un, Wagner askerlerini yok etmek için operasyonlar düzenlediğini iddia etmişti. Wagner savaşçıları ise Ukrayna'yı terk ederek, Rusya'nın Ukrayna sınırındaki Rostov bölgesine girmişti. Prigojin, Moskova'ya gideceklerini açıklamış, Kremlin yönetimi ise ülkenin pek çok bölgesinde güvenlik önlemlerini artırmıştı. Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko'nun arabuluculuğuyla gerçekleşen müzakerelerin ardından Prigojin, Rusya'da gerilimi azaltmayı kabul etmiş ve askerlerini geri çekmişti. Lukaşenko, Prigojin'in Belarus'ta olduğunu açıklamıştı. (İHA)
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Haber Merkezi tarafından
03 Ağustos, 2025 15:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

600.000 Kamu İşçisini İlgilendiren Anlaşma Sağlandı!

Kamu işçilerinin merakla beklediği zam görüşmelerinde sona gelindi. 600.000 kamu işçisini kapsayan Kamu Çerçeve Protokolü’nde anlaşma sağlandı. Anlaşmanın ardından Karabük’te sahaya inen ilk isimlerden biri Öz Sağlık-İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Damla Yılmaz Ekemen oldu.

İşçilere yönelik bilgilendirme çalışmalarına başlayan Ekemen, yaptığı açıklamada, emeğin hakkını savunma mücadelesinin önemine dikkat çekti.

“Emekçinin alın teri kutsaldır. Biz bu alın terinin hakkını korumak ve geliştirmek için mücadele ediyoruz. Bu protokol, emeğin karşılığını alma yönünde önemli bir adımdır. Tüm işçi arkadaşlarımıza hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

Ekemen, önümüzdeki günlerde de Karabük genelinde üyeleriyle bir araya gelerek anlaşmanın detaylarını paylaşmayı sürdüreceklerini vurguladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin