Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
13 Ekim, 2020 08:55 tarihinde yayınlandı
0

Vergili’den AK Partili Meclis Üyelerine Cevap

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili Ekim Ayı Belediye Meclis Toplantısında yaşananlar ve Ak Partili Belediye Meclis Üyelerinin yaptığı açıklama ile ilgili bir basın açıklaması yaptı. Başkan Vergili; “Onlar önce Belediye Meclisi nasıl çalışır, son 15 yıllık Ak Partili meclis üyelerini toplayıp istişare yapıp öğrensinler. Sonra da Safranbolu ve Karabük halkından ve de şahsımdan, havaalanı ve Kanyonpark projesiyle ilgili yapılan meclis oylamasından dolayı özür dilesinler, bizde gereğini yaparız” dedi

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin basın açıklaması şu şekilde;

“Biz kimseyi kapıkulu olarak görmeyiz. Herkesin fikrine saygı gösteririz. Çoğulcu demokrasiyi katılımı sağlamak olarak görmekteyiz. Bizim dediğimiz olacak tutumuna tepki göstermekten doğal bir şey olamaz. Bir buçuk yıl encümende de görev yaptığımız AK Parti Grup başkanı, encümende ‘Benim dediğim olacak’ dediğim bir konu söylesin ve ondan sonra yaptığı demogojiye devam etsin.

Bir buçuk yıldan bu yana Belediye Meclisinin nasıl çalıştığını öğrenememiş, Belediye Meclis üyelerine anlatacak bir şeyimiz olamaz. Gündem, gündem harici konuların görüşülmesinin usül ve esasları vardır. Geçtiğimiz on yılda ve ondan önceki dönemlerde aynı usul ve esaslarla çalışmış meclise Osman Köşker beyefendi mi iş öğretecek?

Bu meclisin çalışma prensipleri vardır. Önce bunu iyice öğrensin, etrafındaki eski meclis üyelerine sorsun. Öğrenmenin ayıbı olmaz. Mahkeme prosedürleri ile mahkeme salonları ile Belediye Meclisini ayırsın.

Bakın bu olayla ilgili yapmış olduğu açıklamaya;’ Meclis toplantısının kamera kayıtlarını sansürsüz ve montajsız şekilde Karabük halkı ile paylaşılmasını talep ediyoruz’ derken, şahsımıza bulunmuş olduğu ithamı dikkatinize bırakıyorum.

Şöyle diyor Osman Köşker; “Burada (Kartaltepe’de) 58 dönüme yakın bir arazi var. Bu 58 dönüme yakın arazi Millet Bahçesi gibi yeşil alana dönüştürülüp değerlendirilecekse tabi ki güzel olur”

Kendisi 1 yıl beraber çalıştığımız halde kim olduğumuzu öğrenememiş. Güvensiz, şüpheci ve itham edici davranışlarını yazıya da dökmüş. Bu zihniyet Karabük’e ne kadar hizmet eder takdir sizin.

Ve şimdi Millet Bahçesiyle ilgili önerimizi sansürsüz ve montajsız şekilde yayınlıyorum;

“Biz bu mecliste Karabük’ün menfaatleri ile ilgili kararlar alıyoruz. Şuanda sizin söylemiş olduğunuz Millet Bahçesi ile ilgili ben şuanda Demir Yollarından geri kalan 160 dönümlük (Cumapazarı DDY arazileri) hakkımdan feragat ediyorum. Önümüzdeki 15 gün içerisinde Bakan Bey gelecek. Şuanda ki Milletvekilleri ile kararları konuştuğumuzda ben hakkımızın tamamından feragat edebileceğimi ve eğer yapılırsa Karabük’e çok güzel bir Millet Bahçesi kazandıracağımızı söyledim”

Beyanındaki yalanı ve tutarsızlığı kendisi bulsun. Onların anlayışı şu; kendi önerileri olmayınca konuyu 1 ay sonraya bırakma, kendi önerileri ise hemen oylama. Kendileriyle çelişkideler. Göstermiş olduğum tepki bu davranışlaradır.

Onlar önce Belediye Meclisi nasıl çalışır, son 15 yıllık Ak Partili meclis üyelerini toplayıp istişare yapıp öğrensinler. Sonra da Safranbolu ve Karabük halkından ve de şahsımdan, havaalanı ve Kanyonpark projesiyle ilgili yapılan meclis oylamasından dolayı özür dilesinler, bizde gereğini yaparız. “

Bizi sosyal medyadan takip edin
tas ocaginda dinamit patlatilmasi sirasinda 4 isci yaralandi 5iZPuabW
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Mayıs, 2026 00:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Taş ocağında dinamit patlatılması sırasında 4 işçi yaralandı

Zonguldak’ın Alaplı ilçesine bağlı Aydınyayla çevresinde faaliyet gösteren bir taş ocağında dinamit patlatılması sırasında 4 işçi yaralandı.

Olay, saat 13.00 sıralarında Alaplı Aydınyayla kırsalında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, taş ocağında kontrollü dinamit patlatması gerçekleştirildiği sırada çevreye savrulan kaya parçaları bazı işçilere isabet etti. Diğer işçilerin ihbarı üzerine bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralanan E.T., F.G., E.D. ve E.B., olay yerindeki ilk müdahalenin ardından ambulanslarla Alaplı ve Ereğli Devlet Hastanelerine kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Jandarma ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemleri alırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin